Στριμωγμένη η Τουρκία του Ερντογάν σε όλα τα μέτωπα, να τεθούν κυρώσεις εναντίον της αν συνεχίσει τις προκλήσεις

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 « … από τις 6» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά το πρωί της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου:

  • Η δικαστική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης είναι ιστορική, συνάδει με το λαϊκό αίσθημα και πρέπει να την επικροτήσουμε παρά το γεγονός ότι οι ποινές θα είναι μικρότερες κατά 1/3. Το βασικό πολιτικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν να περάσει νομοσχέδια, όπως της απλής αναλογικής για παράδειγμα, λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενες και οι ψήφοι αυτού του επικίνδυνου πολιτικού σχηματισμού! Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ δεν δέχτηκε ποτέ να περάσει νομοσχέδιο κατά αυτόν τον τρόπο, αντιθέτως βοήθησε το έργο της δικαιοσύνης ώστε να οδηγηθεί η Χρυσή Αυγή στη φυλακή.
  • Η Τουρκία του κ. Ερντογάν είναι στριμωγμένη και στα εθνικά ζητήματα και στην οικονομία λόγω της αλλοπρόσαλλης και προκλητικής της πολιτικής. Η Ελλάδα αντιθέτως έχει καταγράψει μεγάλες διεθνείς διπλωματικές νίκες και με τον καθορισμό ΑΟΖ αλλά και γιατί πρώτη φορά, όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υπέρ μας. Τέλος, για πρώτη φορά υπάρχει σαφής καταγραφή από την Ε.Ε των κυρώσεων εναντίον των απαράδεκτων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=mMZGUbmxxDc&feature=youtu.be