ΠΑΤΡΑ: Πρόστιμα «έριξε» για μάσκες η Αστυνομία – Σε μία εβδομάδα 3.000 έλεγχοι και 64 «ποινές»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας, στη γεωγραφική περιφέρεια της Αχαΐας που αφορούν στην εφαρμογή των ειδικών μέτρων για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, από τις 6 Οκτωβρίου -πρώτη ημέρα ισχύς του ειδικού καθεστώτος- μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποφυγής διασποράς του covid-19, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 64 χρηματικά πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας και υπεράριθμους.

Συγκεκριμένα 48 σε πεζούς, 10 σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους καταστημάτων, 3 σε πελάτες καταστήματος, ένα σε επιβάτη λεωφορείου και 2 για υπεράριθμα άτομα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ στην Πάτρα. Αναλυτικά, ένα σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ύψους 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας του για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, σύμφωνα με τα ειδικά μέτρα, ένα σε γραφεία συλλόγου για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ και ένα σε διοργανωτή (γαμπρό) εκδήλωσης για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ.
Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, χθες βρέθηκαν ειδικά κλιμάκια και τουλάχιστον σε 3 περιπτώσεις πεζών, επέδωσαν πρόστιμα 150 ευρώ για μη σωστή χρήση μάσκας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ