ΠΑΤΡΑ: Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για τα 10 κρούσματα κορονοϊού – «Προβληματιζόμαστε για τα περιστατικά»

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ακόμη ένα κρούσμα, που ανεβάζει τον αριθμό στα 10 για το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα εντοπίστηκε σήμερα

Μέχρι ώρας τα περισσότερα κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής και σε νοσηλεύτριες ωστόσο χθες έγινε γνωστό και κρούσμα γιατρού στην Πνευμονολογική Κλινική.

Οι ανησυχία των γιατρών, των νοσηλευτών και του προσωπικού του νοσοκομείου είναι έντονη.

 

 

ΧΘΕΣ

Ακόμη ένα κρούσμα, που ανεβάζει τον αριθμό στα 9 για το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα εντοπίστηκε σήμερα

Αυτή την φορά βρέθηκε θετικός Ιατρός της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Μέχρι ώρας τα περισσότερα κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής και σε νοσηλεύτριες ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό και κρούσμα γιατρού στην Πνευμονολογική Κλινική.

Οι ανησυχία των γιατρών, των νοσηλευτών και του προσωπικού του νοσοκομείου είναι έντονη.

Αντλώντας την όποια πληροφόρηση μας για τα κρούσματα  του κορονοϊού από τα μέσα ενημέρωσης  και κυρίως από τους Συναδέλφους μας στους χώρους δουλειάς, όπου βιώνουν τραγελαφικές καταστάσεις, προβληματιζόμαστε γιατί τα περιστατικά στον χώρο μας έφθασαν τα 9 (6 Ιατροί k 3 Εργαζόμενοι) μέσα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αναρωτιόμαστε αν αυτή η όντως θλιβερή εξέλιξη οφείλεται στα μέτρα και τις πρακτικές που εφαρμόζονται, ένεκα των οποίων ευλόγως μας δημιουργούνται πάρα πολλοί προβληματισμοί, τους οποίους και παραθέτουμε, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι αλλά και οι Διοικούντες, όχι μόνον του Αγ. Ανδρέα, δεν μας ενημερώνουν σχετικά, παρά την σχετική υποχρέωση τους,  αποκρύπτοντας τα συμβάντα και αντί της λήψης μέτρων κάποιοι απ’ αυτούς ωραιοποιούν και τις καταστάσεις, καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη, ότι χειρότερο βεβαίως, για την δική τους πιθανά προσωπική τύχη και όχι για την δική μας και την καλύτερη λειτουργία του συστήματος.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν και λέμε γιατί με 9 κρούσματα
–         Δεν βγήκε κανένας μα κανένας σε καραντίνα. Αν αυτό είχε γίνει από τα πρώτα περιστατικά του κάθε χώρου, ίσως να μην είχαμε αυτήν την διασπορά και αυτόν τον προβληματισμό.
–         Δεν έγιναν αμέσως οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες απολυμάνσεις. Στα ΤΕΠ με καθυστέρηση και μάλιστα μετά την σχετική κατακραυγή. Στην Παθολογική καθόλου μετά το πρώτο κρούσμα, αλλά μετά από 8 περίπου ημέρες και μάλιστα μετά τον τριπλασιασμό τους. Μια απολύμανση χωρίς να κλείσει η κλινική, με παρόντες τους Εργαζόμενους και τους Ασθενείς, την στιγμή που στα Κ.Υ σε αντίστοιχες περιπτώσεις έκλεισαν επί 3ωρο.
–         Στο Κ.Υ Χαλανδρίτσας έγιναν τα τεστ με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση και αφού υπήρξε η δημοσιοποίηση του προβλήματος. Δεν τους ανακοίνωσε ποτέ κανένας τα σχετικά αποτελέσματα τα οποία έμαθαν μέσω του τύπου, της επικοινωνιακής πρακτικής ότι όλα πάνε καλά, ωστόσο κανένας δεν τους μίλησε ούτε για τα νέα τεστ που σαφώς έπρεπε να γίνουν μετά το νέο κρούσμα που παρουσιάστηκε. Αναπαύτηκαν οι αρμόδιοι στις δάφνες των πρώτων αρνητικών που δημοσιοποίησαν.
–         Και βέβαια προβληματισμοί υπάρχουν και για την Επιτροπή λοιμώξεων, όπου αντι της ομαλής λειτουργίας τους απέναντι στο πρόβλημα του κορονοϊού, ζητούμενο που ζητήσαμε την παρέμβαση της Διοίκησης, βλέπουμε τραγελαφικές καταστάσεις ποιος θα επιβάλλει ποιόν και ποιος θα εξοστρακίσει ποιον και με ποιόν τρόπο.
Μετά απ’ όλα αυτά εμείς οι Εργαζόμενοι που τα βιώνουμε όλα αυτά, τι να υποθέσουμε και πως να τους αντιμετωπίσουμε. Πώς και τι να πιστέψουμε ότι εφαρμόζεται σωστά.  Πώς θα ηρεμήσουν οι συνάδελφοί μας όταν βλέπουν μια σειρά οδηγιών να μην τους αγγίζουν κάν, λες και πως το ¨ΠΑΝ¨ της όλης υπόθεσης είναι οι μάσκες που δίνονται με το σταγονόμετρο και όλα τα ευτράπελα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα γύρω απ΄ αυτήν την ιστορία, που σαφώς δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Δηλ για τα αυτονόητα πρέπει να κονταροχτυπιόμαστε καθημερινά  με ανακοινώσεις και να φτάνουμε σε κινητοποιήσεις τις οποίες σαφώς και εξετάζουμε….
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε και μάλιστα πολύ σοβαρά…………………
Εμείς πάντως επιμένουμε και λέμε:

ü Κατ  αρχήν να εφαρμοστούν  σωστά οι οδηγίες και κατευθύνσεις. Οχι εφαρμογές κατά το δοκούν. Όχι  άλλα εδώ κι άλλα  εκεί. Άλλα την μία ημέρα κι άλλα την άλλη.

ü Μέτρα προστασίας σε όλους και ιδιαιτέρως στους Εργαζόμενους στα τμήματα covid  που δικαίως διαμαρτύρονται, τα ΤΕΠ, την Υποδοχή κλπ άλλους χώρους.

ü Τεστ συχνά και σε όλους, σε όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων.

ü Καραντίνα σε όλους όσους έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

 

        Όλα αυτά τα λέμε για την διασφάλιση όλων μας, για την αποφυγή της όποιας διασποράς του κορονοϊού και θα τα λέμε πάντα όσο θα υπάρχουν οι  προαναφερόμενες καταστάσεις, που δεν τιμούν κανέναν, όσες απειλές περί δήθεν  διασποράς ψευδών ειδήσεων  και αν μας στήσουν και κάνουν οι οποιοιδήποτε.