Όλα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να συμμετέχουν στο ανανεωμένο και διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων

Καταλυτική παρέμβαση για να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός των δομών K.Δ.Α.Π. έκανε η δημοτική Αρχή Ερυμάνθου μετά την πρόωρη εξάντληση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με αποτέλεσμα να αποκλειστούν εκατοντάδες γονείς αν και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και κατέθεσαν φάκελο με πλήρη δικαιολογητικά.

Η «πριμοδότηση» των ιδιωτικών δομών έναντι των δημοσίων σε συνάρτηση με την αύξηση του αριθμού των ενδιαφερομένων επέφερε σημαντικές μειώσεις στην διάθεση των voucher αφήνοντας εκτός δομών πολλά παιδιά. Αποτέλεσμα ήταν να διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός και να αποκλειστούν πολλά παιδιά από την δημιουργική απασχόληση.

Η δημοτική Αρχή θεωρώντας ότι στην προκειμένη περίπτωση συντελέστηκε μία κατάφορη αδικία σε βάρος πολλών οικογενειών και του Δήμου Ερυμάνθου και συμμεριζόμενη την αγωνία των γονέων, με εισήγηση του Δημάρχου, Θεόδωρου Μπαρή και την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα καθολικής συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα. Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση και έτσι όλα τα παιδιά εγγράφηκαν στη δομή.

Μετά από αυτή την σημαντική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου δήλωσε «ευχαριστώ καταρχάς όλο το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. για την άμεση ανταπόκρισή του. Καλωσορίζουμε στη σημαντική αυτή δομή του Δήμου μας όλα τα παιδιά και ευχαριστούμε τους γονείς για την συνεργασία τους. Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που υλοποιείται στο Κ.Δ.Α.Π. είναι σπουδαίας σημασίας και έχει αναγνωριστεί απ’ όλους. Πλέον όλα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να συμμετέχουν στο ανανεωμένο και διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων της Δομής που εδρεύει στα Κριθαράκια».