Κύμα κακοκαιρίας – Πλημμύρισαν Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Από νωρίς το πρωί σφοδρή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς πλήττει την Αττική, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στον Πειραιά.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Πλημμύρες σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά

Περισσότερους από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Σάκης Αρναούτογλου: Σε 12 ώρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά έβρεξε όσο θα έβρεχε για τρεις μήνες στην Αθήνα

Η κακοκαιρία εξπρές που πλήττει από το μεσημέρι το Ιόνιο έχει δείξει ήδη τα δόντια του με τα επίπεδα της βροχής να είναι πολύ υψηλά.

Η Κέρκυρα έχει δεχτεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πλήγμα της κακοκαιρίας μαζί με την Κεφαλονιά.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος ανέφερε ότι μέσα σε ένα 12ωρο έβρεξε τόσο όσο ένα τρίμηνο στην Αττική.

Ο μετεωρολόγος συγκεκριμένα αναφέρει:

«Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττικη σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!
ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο».