Εγκληματική δράση της ΧΑ: Αποφασίζει το δικαστήριο για τα ελαφρυντικά

Στον σκληρό πυρήνα της απόφασης για την εγκληματική δράση της ΧΑ ειςέρχεται σήμερα το πρωί το δικαστήριο, καθώς μετά την απόφασή του για την χορήγηση η μη ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους, θα ξεκινήσει η τελική αποτίμηση της υπόθεσης με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών και την τελική απόφαση των δικαστών.

Η απόφαση για τα ελαφρυντικά, εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική, καθώς αν αναγνωριστούν σε κάποιους, θα ρίξουν τις ποινές τους περίπου στο μισό, θα εκφωνηθεί από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη στις 10 το πρωί.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δικαζόμενους πολιτικούς της ΧΑ που έχουν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση.

Για την ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο και λοιπούς, τους οποίους το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν στο ότι το δικαστήριο δεν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά, δεδομένου, ότι ούτε και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έχει προτείνει κάτι τέτοιο.

Μετά την δικαστική απόφαση για τα ελαφρυντικά για τους δικαζόμενους πολιτικούς αλλά και για τους δράστες, στελέχη και μέλη της ΧΑ διαφόρων δολοφονικών επιθέσεων, με κορυφαία εκείνη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου θα αρχίσει την πρόταση της επί των ποινών για το σύνολο των κατηγορουμένων αλλά και για το σύνολο των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Ανεξάρτητα από την αρχική της πρόταση για την ενοχή των κατηγορουμένων, όπου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης, διεύθυνσης η συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας σήμερα, όπως συμβαίνει πάντα, θα προτείνει για τις ποινές με βάση τη δικαστική απόφαση περί ενοχής και με βάση το πλαίσιο που θέτει ο νόμος για κάθε αδίκημα.

Ετσι, αναμένονται ποινές ιςόβιας κάθειρξης για τον Γιώργο Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ποινές από πέντε ως 15 χρόνια για τους επτά της ηγετικής πολιτικής ομάδας, ενώ για τους υπόλοιπους που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι ποινές μπορεί να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως και για άλλους που έχουν συμμετοχή είτε στη δολοφονία Φύσσα ως συνεργοί είτε σε άλλες επιθέσεις και βίαιες ενέργειες της ΧΑ.

Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου επί των ποινών το πιθανότερο είναι να εκδοθεί σήμερα αργά το απόγευμα, ενώ αύριο Τρίτη, εκτός απροόπτου οι δικαστές μετά από αγορεύσεις των συνηγόρων, θα αποφασίσουν τελικά ποιοι από τους καταδικασθέντες θα πάνε μέσα και ποιοι θα μείνουν έξω με αναστολή.

Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο σκληρός πολιτικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής

-Νίκος Μιχαλολιάκος

-Ηλίας Κασιδιάρης

-Ιωάννης Λαγός

-Χρήστος Παππάς

-Ηλίας Παναγιώταρος

-Γιώργος Γερμενής

-Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Για εγκληματική οργάνωση τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

-Αντώνιος Γρέγος

-Ελένη Ζαρούλια

-Πολύβιος Ζησιμόπουλος

-Παναγιώτης Ηλιόπουλος

-Νίκος Κούζηλος

-Δημήτρης Κουκούτσης

-Νίκος Μίχος

-Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

-Στάθης Μπούκουρας

-Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

-Μιχάλης Αρβανίτης

και οι

Γιώργος Ρουπακιάς,

Αναστάσιος Πανταζής

και Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχες σε Πέραμα και Νίκαια.

Δολοφονία Φύσσα

Γιώργος Ρουπακιάς για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Και άλλοι 15.

-Ιωάννης Αγγος

-Μάριος Αναδιώτης

-Γιώργος Δήμου

-Ιωάννης Καζατζόγλου

-Ελπιδοφόρος Καλαρύτης

-Ιωάννης Κομιανός

-Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

-Αναστάσιος Μιχαλάκος

-Γιώργος Πατέλης

-Γιώργος Σκάλκος

-Γιώργος Σταμπέλος

-Λέων Τσαλίκης

-Αθανάσιος Τσορβάς

-Νικόλαος Τσορβας

-Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες

Κρίθηκαν ένοχοι και οι πέντε

-Δημήτρης Αγριογιάννης

-Μάρκος Ευγενικός

-Θωμάς Μαριάς

-Αναστάσιος Πανταζής

-Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Επίθεση σε ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Κρίθηκαν ένοχοι και οι τέσσερις

-Κυριάκος Αντωνακόπουλος

-Ιωάννης Καστρινός

-Αναστάσιος Πανταζής

-Αντώνιος Χατζιδάκης