ΠΑΤΡΑ: Δύο Αστυνομικοί, δύο Ιατροί και δύο μαθητές, τα νέα θύματα του κορονοϊού – «Βράζει» η Υγεία , η ΕΛ.ΑΣ και η Εκπαίδευση για τα μέτρα προστασίας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 306 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και 5 ακόμη νεκρούς, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν πλέον τους 100.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι και η Αχαΐα  με  5 κρούσματα  εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.

 

Θετικός στο τεστ κορονοϊού εντοπίστηκε Αστυνομικός που υπηρετεί στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Ο αστυνομικός και 2 ακόμα άτομα έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον καραντίνα. .

Το 2ο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε  στο Α’ ΑΤ Πατρών στην Ανθούπολη.

Η ανησυχία για τη διασπορά του ιού στην ΕΛ.ΑΣ είναι έντονη καθώς στο συγκεκριμένο κτίριο, εκτός από το 1ο ΑΤ στεγάζονται η Τροχαία Πατρών και η Τουριστική Αστυνομία.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα σε αστυνομικό στο συγκεκριμένο τμήμα.

Πάντως και τα δύο άτομα δεν φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον κρατούμενο που είχε βρεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε μαθήτρια της Γ τάξης του 8ου Λυκείου Πατρών.

Πρόκειται για μαθήτρια που εμφάνισε συμπτώματα- είχε πυρετό- την Πέμπτη και άμεσα πήγε στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε.

Ήδη ξεκίνησε απολύμανση στους χώρους από συνεργεία του Δήμου Πατρεων και τελευταία ημέρα που βρέθηκε η μαθήτρια στο σχολείο ήταν η Τρίτη, αφού από την Τετάρτη το πρωί το Λύκειο τελεί υπό κατάληψη.

Το πρωί του Σαββάτου την ενημέρωσαν πως το τεστ είναι θετικό και από εκεί και πέρα με τη σειρά της, ενημέρωσε όσους έπρεπε.

 

Ανάμεσα στα θετικά κρούσματα είναι και 1 γιατρός της Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα».

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 7 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού και ένας με μηχανική υποστήριξη στη μονάδα αρνητικής πίεσης.


Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού, αφού σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η καταγγελία εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Όπως αναφέρουν χθες 1 γιατρός στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από σχετικό τεστ που έκανε.

Ωστόσο, από εκείνη την ώρα, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, κανένα μέτρο από όσα προβλέπονται δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο χώρος δεν απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο, αλλά τον καθάρισαν με χλωρίνες οι καθαρίστριες που εργάζονται εκεί. Επίσης, δεν τους δόθηκε η σωστή μάσκα που πρέπει να φοράνε σε τέτοιες περιπτώσεις και γενικά όλα λειτουργούν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Απολύμανση έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου, μετά το κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή.