Στο εδώλιο 4 άτομα για παιδική πορνογραφία: Πώς ξεγελούσαν τις ανήλικες

Στη δικαιοσύνη παραπέμθηκαν 4 άτομα που υποδυόμενοι τους μάνατζερ μοντέλων, αποκόμιζαν γυμνές φωτογραφίες από ανήλικες και τις διοχέτευαν στο διαδίκτυο.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνίασε συγκεκριμένα τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και οδήγησε τους δράστες στο δικαστήριο.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών διενεργώντας ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα η οποία ξεκίνησε μετά την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των δύο από τους συλληφθέντες.

Στις μηνύσεις αναφερόταν ότι ο πρώτος χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από αυτές. Ο δεύτερος χρήστης σύμφωνα με τις μηνύσεις, ύστερα από παροτρύνσεις και άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε βάρος ανήλικης, κατάφερε να της αποσπάσει γυμνές της φωτογραφίες.

Οι μηνύσεις τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η αστυνομία στη συνέχεια, μετά από σχετική αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ανακάλυψε τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και τις οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επίσης, από την ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των 2 δραστών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας. Για τους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες  κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι άλλοι δύο, παραπέμθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.