Η 19χρονη Σβιάτεκ στην… κορυφή του Roland Garros

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - October 10, 2020. Poland's Iga Swiatek celebrates after winning the French Open final against Sofia Kenin of the U.S. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η πρώτη εκπρόσωπος του τένις της Πολωνίας που κατακτά Grand Slam. Η Ίγκα Σβιάτεκ κατάκτησε το φετινό Roland Garros, επικρατώντας στον τελικό της Σοφία Κένιν με 2-0 σετ. Έφυγε τρέχοντας προς τους δικούς της ανθρώπους, που βρέθηκαν στις εξέδρες του Philippe Chatrier. Δακρυσμένη η αντίπαλος της μετά το τέλος του ματς.

Το Roland Garros “υποκλίθηκε” στην Ίγκα Σβιάτεκ! Με μόλις 2 χρόνια στο επαγγελματικό τένις, η 19χρονη Πολωνή κατάφερε να “λάμψει” στο Παρίσι, επικρατώντας της στον τελικό της Σοφία Κένιν με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και κατακτώντας το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Αν και στο Νο. 56 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σβιάτεκ νίκησε το Νο. 6 στον κόσμο χωρίς να χάσει σετ. Αμέσως μετά τη λήξη, πήγε στη, διαιτητή του τελικού (chair umpire) και πήρε την άδεια -λόγω των μέτρων που υπάρχουν για τον κορονοϊό- για να ανέβει στην εξέδρα και να αγκαλιάσει τους δικούς της ανθρώπους που βρέθηκαν στο Philippe Chatrier.

Η πρώτη πρώτη εκπρόσωπος του τένις της Πολωνίας που κατακτά Grand Slam εμφανίστηκε… τρισευτυχισμένη στις πρώτες της δηλώσεις, αλλά η εικόνα που… έκλεψε τα βλέμματα, ήταν η δακρυσμένη Σοφία Κένιν, με τα κατακόκκινα της μάτια.

Να αναφέρουmε ότι η Σβίατεκ είναι η πρώτη που κερδίζει το γαλλικό σλαμ χωρίς να χάσει σετ μετά την Τζαστίν Ενάν το 2007 και η νεαρότερη πρωταθλήτρια μετά τη Μόνικα Σέλες το 1992.