Τένις: Μονομαχία Τσιτσιπά-Τζόκοβιτς με φόντο τον τελικό του Roland Garros

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει στις 18:00 (ΕΡΤ Sports) τον Νόβακ Τζόκοβιτς με στόχο μία ιστορική πρόκριση, που θα τον στείλει στον τελικό του Roland Garros.

Αναμφίβολα, η πρόκληση για τον «Στεφ» είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς δεν αρκείται στην παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά του φημισμένου γαλλικού γκραν σλαμ, αλλά θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω απέναντι στον Σέρβο, που ως γνωστόν είναι Νο1 του ράκινγκ λιστ.

Η μονομαχία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι δύο αντίπαλοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές με τον Σέρβο να έχει πανηγυρίσει 3 νίκες έναντι 2 του Στέφανου.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ναδάλ-Σβάρτσμαν, που αποτελούν το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού.

«Σίγουρα εκπλήρωσα ένα από τα όνειρά μου όταν έφτασα στα ημιτελικά του Australian Open πριν δύο χρόνια. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να είμαι διεκδικητής σε Grand Slam τουρνουά, οπότε το να είμαι σε αυτή τη θέση με κάνει να νιώθω ξεχωριστά.

»Πιστεύω ότι μπορώ να μάθω κάτι από τον προηγούμενο ημιτελικό μου και να τα πάω καλύτερα. Δεν είμαι πια Next Gen παίκτης, είμαι ένας ενήλικας που έχει μεγάλους στόχους» τόνισε σε δηλώσεις του ενόψει του σημερινού αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής μιλώντας για τον ημιτελικό της Παρασκευής με τον Τζόκοβιτς.

Από τη μεριά του ο Σέρβος τενίστας έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου αναφέροντας γι’ αυτόν: «Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, άξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται στην κατάταξη. Παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κέρδισε το ATP Finals και είναι πολύ συνεπής στα αποτελέσματά του σε όλες τις επιφάνειες.

»Είναι all-around παίκτης, είναι μεγαλόσωμος με μεγάλο σερβίς, προφανώς τα όπλα του είναι το σερβίς και το forehand του, το backhand του έχει πολύ spin, ανεβαίνει στο φιλέ, μπορεί να παίξει επιθετικά, μπορεί να αμυνθεί καλά γιατί έχει πολύ καλή κίνηση. Eίναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος all-around παίκτης».

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr