Σε καραντίνα τα μπαχαρικά «Ήλιος» μετά τα 13 κρούσματα κορονοϊού!

A health worker, wearing a protective suit and a face mask, works at a testing site for the coronavirus disease (COVID-19) in Nantes, France, October 6, 2020. REUTERS/Stephane Mahe

Συναγερμός έχει σημάνει στην πασίγνωστη εταιρεία μπαχαρικών «Ήλιος» μετά τον εντοπισμό 13, μέχρι ώρας, επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο τμήμα παραγωγής.

Η «Ήλιος» έχει αναστείλει την λειτουργία της από την Τετάρτη, με τα 50 άτομα της παραγωγής να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας. Ο ασθενής “μηδέν” έχει εντοπιστεί και είναι υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος αφού παρουσίασε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, στο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιδιοκτησία της «Ήλιος», που μετρά πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο, η οποία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εταιρεία, στο στάδιο της ιχνηλάτησης, έκανε μόνη της τεστ κορονοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν και τα υπόλοιπα 12 θετικά κρούσματα, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.