Δολοφονία Γραικού: «Δεν ήθελα να σκοτώσω», λέει ο κατηγορούμενος – Ξεσπούν οι συγγενείς του θύματος

Ένταση επικράτησε κατά την απολογία του47χρονου κρεατέμπορα που κατηγορείται για τηδολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφουΔημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε, πέρυσι τον Μάιο, θαμμένο, κοντά σεκτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε στην εκδοχή ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και όλα συνέβησαν στη διάρκεια πάλης ύστερα από καβγά που ξέσπασε ανάμεσά τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση συγγενικών προσώπων του 59χρονου που επιτέθηκαν φραστικά στον κρεατέμπορα, κατηγορώντας τον ότι “λέει ψέματα”. Με την παρέμβαση της προέδρου του δικαστηρίου και αφού ζητήθηκε από τους συγγενείς να βγουν από την αίθουσα συνεχίστηκε η απολογία.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Γραικός ακολούθησε τον 47χρονο στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί όπου «μου ζήτησε να του δώσω κάποια ζώα». «Εγώ αρνήθηκα (…) χρησιμοποίησε απρεπείς λέξεις. Όταν είπα σήκω φύγε, με έπιασε από την μπλούζα. Του έδωσα ένα δυνατό χτύπημα, όχι όμως για να τον σκοτώσω. Εκείνος έπεσε προς τα πίσω κι εγώ από πάνω του. Αφού σηκώθηκα βλέπω ότι παρέμεινε αναίσθητος» είπε και περιέγραψε τις προσπάθειες στις οποίες προέβη για να επαναφέρει τον άτυχο άνδρα: «Πήρα έναν κουβά με νερό και το έριξα στο πρόσωπό του. Τον ταρακούνησα, όμως δεν είδα καμία αντίδραση. Στη συνέχεια τού έκανα μαλάξεις στο στήθος, όπως είχα μάθει στο στρατό. Κουράστηκα».

Όταν λίγο αργότερα επιχείρησε εκ νέου -μάταια όμως- να τον επαναφέρει τα «έχασε» και δεν ήξερε τι να κάνει, όπως είπε. «Σκέφτηκα να πάρω την γυναίκα μου, τον αδελφό μου κι έναν φίλο μου» συνέχισε την απολογία του, ενώ ακολούθως περιέγραψε την απόφασή του να θάψει τη σορό του άτυχου άνδρα. «Έπιασα τον σφυγμό του, είδα ότι δεν υπάρχει ζωή. Εκεί αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα για να αποκρύψω το γεγονός. Έσκαψα μία τρύπα και με τη βοήθεια φορτωτή έριξα το πτώμα μέσα και το σκέπασα με μπάζα. Το ίδιο έκανα με το αυτοκίνητό του».

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την ημέρα εκείνη άρχισαν τα προβλήματα υγείας του.«Δεν μπορούσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Άρχισα να έχω προβλήματα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, εξαφανιζόμουν στα χωράφια. Δεν άντεχα σ’ αυτόν το χώρο και πήρα άλλη μονάδα. Κατάλαβα ότι κατέστρεψα τη ζωή μου και της οικογένειάς μου». Νωρίτερα, ο 47χρονος αναφέρθηκε σε δοσοληψίες που είχε με τον άτυχο κτηνοτρόφο από σφαγές ζώων, τονίζοντας ότι είχε δώσει στο θύμα γύρω στις 78.000 ευρώ. Επέμεινε ότι δεν είχε κανένα οικονομικό χρέος σε κανέναν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν βρεθεί έστω ένας ότι του χρωστάω να με κρεμάσετε».

Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας και το λόγο αναμένεται να πάρουν στη συνέχεια οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε επόμενη δικάσιμο.