ΑΙΓΙΟ: Συγκέντρωση και πορεία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής – «Η απόφαση εξέφρασε τον 7χρονο αγώνα του λαϊκού κινήματος»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑΘΗ ΜΠΟΥΝΙΑ

Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγiτες δολοφόνους

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε τον 7 χρονο αγώνα του λαίκού κινήματος αλλά και την σημερινή παλαίκή απαίτηση για καταδίκη της χρυσής αυγής ως εγκλιματικής οργάνωσης ακριβώς γιατί είναι φασιστική – ναζιστική οργάνωση.
Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια σκληρής ταξικής αντιπαράθεσης του εργατικού κινήματος με τα τσιράκια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών στους εργατικούς χώρους
Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια αντιπαράθεσης του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος στους χώρους μόρφωσης για να αποκαλυφθεί η δημαγωγία της χ.α. που ήθελε να μπολιάσει στις ψυχές της νεολαίας τον ξενοφοβισμό ,τον ρατσισμό και τον ατομικισμό.
Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια στα χωριά και τις εργατικές συνοικίες των πόλεων για να απομονωθούν οι χρισαυγίτες για την υποκριτική τους «αλληλεγγύη» και το μοίρασμα φαγητού στους εξαθλιωμένους από την καπιταλιστική κρίση, που τα ίδια τα αφεντικά τους, οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές και τραπεζίτες αξιοποίησαν για να χειραγωγίσουν τις μάζες.
Όμως παρα την στήριξη που ειχαν από τους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης δεν τα κατάφεραν . Οι ταξικές δυνάμεις, άλλες αγωνιστικές δυνάμεις με το σύνθημα : «απομονώστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», και τους απομόνωσαν και τους έστειλαν εκτός κοινοβουλίου.
Το σημερινό ξέσπασμα του λαού στην Αθήνα και στη μεγάλες πόλεις όλης της χώρας που πανυγηρίζει για την καταδίκη της Χ.Α , είναι το πραγματικό δικαστήριο που τους κάνει στα μάτια όλου του λαού εγκληματική οργάνωση.
Η σημερινή δικαστική απόφαση επικύρωσε την λαϊκή ετυμηγορία.
Είναι η δική μας ετυμηγορία και με αυτή στο χέρι από αύριο συνεχίζουμε.
Είναι παρακαταθήκη για το λαίκό εργατικό κίνημα η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που κατάφερε να ξεπεράσει την κολισιεργεία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του Συριζα
Όμως δεν έχουμε τελιώσει με το φασισμό και δεν θα τελιώσουμε οσο συνεχίζεται η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα , η καταστολή ,ο περιορισμός στη συλλογική δράση.
Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλευσης που τρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, βιοπαλεστές αγρότες, νεολαία, μετανάστες και συνταξιούχους. Αυτή είναι η μήτρα που γεννά το φασισμό.
Ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης με τις περιοδικές οικονομικές κρίσεις του και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που πληρωνουν οι λαοι με φτωχια, ανεργια, πολεμους, δημιουργει συνθήκες να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντηλήψεις και η δράση των φασιστών.
Σε αυτές τις συνθήκες η αστική τάξη, οι ευρωνατοίκοί μηχανισμοί για να αντιμετωπίσουν τη έντονη λαίκή δυσαρέσκια υποθάλπτουν φασιστικές ομάδες που τρομοκρατούν τις μάζες.
Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό.
Ας φωνάξουμε λοιπόν όλοι τους στοίχους του ποιητή : τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος. Τσακισέ τον.