(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΧΑΪΑ: Λαθροκυνηγοί σκότωσαν τρία φλαμίνγκο στην Στροφυλιά – Αποτρόπαιο περιβαλλοντικό έγκλημα

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν τρία πανέμορφα φλαμίνγκο ενώ τραυμάτισαν και ένα ακόμα, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς, λαθροκυνηγοί.

Το αποτρόπαιο περιβαλλοντικό έγκλημα κατέγραψε σε βίντεο ο Κυριάκος Γαλάνης, Σμήναρχος ε.α μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Η δολοφονία έγινε στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών, στη λιμνοθάλασσα Πάπα, στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Νεκρό φλαμίνγκο πυροβολημένο από κύκλωμα λαθροκυνηγών που δρα ανενόχλητο μέσα στην προστατευόμενη περιοχή (photo facebook Κυριάκος Γαλάνης)

Όπως έγραψε ο κ. Γαλάνης, «δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται πυροβολημένα φοινικόπτερα,  καθώς το παράνομο κυνήγι πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση».

Δυο ακόμα νεκρά φλαμίνγκο από χέρι λαθροκυνηγών (photo facebook Κυριάκος Γαλάνης)

Το μέλος του ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ και εθελοντής του Φορέα, καταγγέλλει οργανωμένα κυκλώματα λαθροκυνηγών, από τους γνωστούς γηγενείς μαφιόζους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι οποίοι «παρανομούν παντοιοτρόπως υποβαθμίζοντας το Εθνικό Μας Πάρκο, περιγελώντας οποιονδήποτε από την κοινωνία και τους ελεγκτικούς κρατικούς φορείς μπορεί -και θα έπρεπε εδώ και χρόνια- να τους έχει τσακίσει την ραχοκοκαλιά».

Το τραυματισμένο φλαμίνγκο στη λιμνοθάλασσα Πάπα εντός της προστατευόμενης περιοχής (photo facebook Κυράκος Γαλάνης)

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Γαλάνης στα μέσα Ιουλίου του 2020, είχε δεχθεί επίθεση και είχε τραυματιστεί από καταπατητές.

Ο Κυριάκος Γαλάνης, Σμήναρχος ε.α μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς, αιμόφυρτος μετά την επίθεση καταπατητή τον Ιούλιο του 2020

Τότε τους είχε καταγράψει να ισοπεδώνουν με τρακτέρ την παραλία του Εθνικού Πάρκου για να βάλουν ομπρέλες. Στην περιοχή απαγορεύεται η κίνηση τροχοφόρων και οποιαδήποτε επέμβαση.