Ικανοποίηση για την απόφαση του Δικαστηρίου

Την ικανοποίησή του για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς. Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

 

Η απόφαση του Δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής μας γεμίζει όλους με ένα αίσθημα ικανοποίησης. Τόσο η σαφής καταδίκη του δολοφόνου του Φύσσα όσο και η καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής είτε για διεύθυνση, είτε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δίνουν μια ριζική απάντηση στο φασισμό που τόσο πολύ ταλαιπώρησε την πολιτική και κοινωνική μας ζωή τα προηγούμενα χρόνια.

Οφείλουμε όμως μια σταθερή στάση επαγρύπνησης. Ο φασισμός δεν τελειώνει με τη χθεσινή δικαστική απόφαση. Ας μου επιτραπεί όμως στο σημείο αυτό να παραπέμψω σε παλιότερο άρθρο του Μάνου Χατζηδάκη που μας θυμίζει το ουσιώδες:

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του».