ΠΑΤΡΑ: Εργαστήρι ακροβατικών πανιών & σκηνικής παρουσίας με την Ευτυχία Χρυσοβέργη

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το θέατρο Γραμμές Τέχνης υποδέχεται την Ευτυχία Χρυσοβέργη σε ένα καινοτόμο εργαστήρι συνδυασμού ακροβατικών (εναέριων και εδάφους) με αμιγώς σκηνικές τέχνες, όπως Υποκριτική, Σχεδιασμός Φωτισμών, Χρήση Σκηνικών Αντικειμένων…

 

Το εργαστήρι θα χωριστεί σε τρείς θεματικές ενότητες:

 

1ο τρίμηνο: Ενασχόληση με την γνωριμία και την οικειοποίηση του χώρου, της ομάδας, της διδάσκουσας, της χρήσης των πανιών . Εκμάθηση της τεχνικής των εναέριων ακροβατικών και η γνωριμία του κινούμενου σώματος με το έδαφος, θα μονοπωλήσει το 2ο διάστημα…!

 

2ο τρίμηνο: Συνδυασμός όλων όσων μάθαμε στο 1ο τρίμηνο με βασικές αρχές υποκριτικής και κατανόησης κι εκφοράς κειμένου και σκηνοθετικής γραμμής με λόγο και κίνηση, με αρωγό τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θεόδωρο Κανδηλιώτη. Τελικός στόχος, ο συνδυασμός λόγου και κίνησης σε όλους τους υποκριτικούς άξονες!

 

3ο τρίμηνο: Πειραματισμοί με εικαστικές κατασκευές (σκηνικά αντικείμενα, installation, μάσκες, καπέλα κλπ) υπό τις οδηγίες του Eno Shkodrani.  Αρχικά θα προσεγγίσουμε την σκηνογραφία θεωρητικά και το πώς αυτή χρησιμοποιείται στο σύγχρονο κυρίως θέατρο.

 

Στο τέλος της σεζόν, θα επιχειρήσουμε τη σύνθεση και αποκωδικοποίηση των όσων κάναμε το προηγούμενο διάστημα και θα στοχεύσουμε στη δημιουργία παραστασιακού υλικού…

 

Στο χώρο τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι σχετικοί με Covid19 κανόνες ασφαλείας. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στο θέατρο με μάσκα…!

 

Διδάσκουσα:  Ευτυχία Χρυσοβέργη (Gembira Udara)

 

Διαθέτει διδακτική εμπειρία από το 2011-2012, αρχικά στο Sport Center University of Leiden, στην Ολλανδία. Στη συνέχεια το 2015-2017 δίδαξε Aerial Yoga στο “Hatha yoga studio and Pilates” κι από το 2012 ως σήμερα εναέρια ακροβατικά (πανιά, trapeze, στεφάνι)  στο χώρο “Αιθέρα”. Παράλληλα δίνει παραστάσεις εναέριων ακροβατικών (πανιά, trapeze) σε συνδυασμό με τεχνικές σύγχρονου χορού και τσίρκου με την ομάδα X-Saltibagos.

 

Από 22/10/2020 και κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 στο θέατρο Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271)

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:     6998060606   &   6937341717                                                           email:                         grammestechnis@gmail.com