Κόντρα νεολαίας ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ25 για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί στις 11 το πρωί η απόφαση της Δικαιοσύνης για την καταδίκη ή όχι της Χρυσής Αυγής. Η δίκη αυτή, έχει τραβήξει την προσοχή της κοινωνίας αλλά και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Το Κίνημα Αλλαγής, τις προηγούμενες μέρες είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη νεοναζιστική οργάνωση, καταγγέλοντας τον φασισμό.

Την ίδια ώρα, η νεολαία του κόμματος, που επισήμως αναμένεται να ιδρυθεί τους επόμενους μήνες, απέστειλε επιστολή σε όλες τις κομματικές νεολαίες ζητώντας να παραβρεθούν όλοι μαζί αύριο στο Εφετείο Αθηνών. Ωστόσο, η νεολαία του ΜΕΡΑ25, απάντησε αρνητικά στο κάλεσμα πετώντας τα βέλη της στη νεολαία του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Θωμάς Αχταρίδης, μέλος του συμβουλίου της Νεολαίας, υπογράμμισε ότι διαχωρίζουν τη θέση τους από το Κίνημα Αλλαγής, γιατί θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντιφασιστικό μέτωπο με όσους έφεραν τη λιτότητα στη χώρα, εκκολάπτοντας το φίδι του φασισμού στην κοινωνία. Χαρακτηρίζουν τη στάση της νεολαίας του ΚΙΝΑΛ, υποκριτική τονίζοντας ότι όσο καιρό γίνονταν αγώνες κατά της Χρυσής Αυγής, εκείνοι ήταν απόντες. Σχολίασε επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση που να καταδικάζει τη λιτότητα αλλά και τα στελέχη που, όπως λέει ο κ. Αχταρίδης, έκαναν αβάντα στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας επίσης στο Protothema.gr, ο Μανώλης Αννέτης – μέλος ΚΕ ΚΙΝΑΛ & γραμματεία ΚΟΕΣ– χαρακτηρίζει άστοχη την απάντηση της νεολαίας του ΜΕΡΑ25. Μάλιστα, πετώντας το γάντι σχολιάζει πως δεν μπορεί η νεολαία του Γιάνη Βαρουφάκη, που με τη λαϊκιστική ρητορική του έφερε τον διχασμό στην κοινωνία, τα capital controls, και τελικά ένα 3ο μνημόνιο, να μιλά για υποκρισία.

Τέτοιες μέρες πρέπει να αποφεύγονται, συνεχίζει ο κ. Αννέτης, διχαστικές ρητορικές. Εμείς, δεν θέλουμε να κορυφώσουμε την ένταση, αλλά να εμφανιστούμε η νέα πολιτική γενιά της χώρας ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό, τον φασισμό. Τέλος, ο κ. Αννέτης σημείωσε ότι εκτός του ΜΕΡΑ25, καμία άλλη νεολαία δεν απάντησε μέχρι στιγμής στο κάλεσμα τους.