ΗΠΑ: Αύριο το debate των υποψήφιων αντιπροέδρων – Θα τους χωρίζει ένα πλέξιγκλας και τέσσερα μέτρα απόσταση

Μάχη στήθος με στήθος ετοιμάζονται να δώσουν οι εκλεκτοί των δύο παραδοσιακών κομμάτων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ: η Δημοκρατική, πρώην εισαγγελέας Καμάλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, σηκώνουν τα μανίκια για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, αύριο το βράδυ, ώρα ΗΠΑ (ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδας ).

To βασικό μενού της αυριανής τηλεμαχίας θα είναι η υγεία του προέδρου Τραμπ, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Εκτός από τις διαφορετικές πολιτικές, Χάρις και Πενς θα έχουν ανάμεσά τους ένα πλεξιγκλάς για λόγους προφύλαξης από τη νόσο Covid- 19.

Παράλληλα, στη διάρκεια της τηλεμαχίας, Πενς και Χάρις θα βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων μέτρων, αντί για δύο μέτρα που είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Η μοναδική τηλεμαχία μεταξύ του Πενς και της Χάρις θα πραγματοποιηθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι, έξι ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ ότι προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19.

Πενς και Χάρις έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό SARS-CoV-2 σε τεστ που έκαναν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εργάστηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από το σπίτι του και όχι από τον Λευκό Οίκο καθώς αρκετοί εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις θα κληθεί να δείξει την επικοινωνιακή της δεινότητα.

Για τους Αμερικανούς, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αυριανό ντιμπέιτ, καθώς εάν τελικά δικαιωθούν οι δημοσκόποι, που βλέπουν νίκη Μπάιντεν στις εκλογές, τότε η Καμάλα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο 77χρονος Δημοκρατικός και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάντεν, δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την προεδρική του θητεία δίνοντας τη σκυτάλη στην Αφροαμερικανή Χάρις. Εξάλλου, για τους Δημοκρατικούς, η Καμάλα είναι η καλύτερη πρόταση για την προεδρία στις εκλογές του 2024.

Η αυριανή τηλεμαχία για την αντιπροεδρία δεν αναμένεται να καθηλώσει μόνο 37 εκατομμύρια τηλεθεατές, όπως είχε συμβεί το 2016, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Καμάλα και Πενς θα ειναι η «φωνή» των δύο προεδρικών υποψηφίων: του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

«Αλλά τώρα, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Τραμπ μολύνθηκε από τη νόσο Covid- 19, το ντιμπέιτ αναμένεται να έχει σαφώς υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα. :