Μετονομάζεται σε «Μανώλης Γλέζος» το Γενικό Λύκειο Νάξου: Με απόφαση Κεραμέως-Ζαχαράκη

Την μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου με την προσθήκη του ονόματος του Μανώλη Γλέζου, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Σε ανάρτηση της στον λογαριασμό της στο twitter,  η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφαση που πάρθηκε από την ηγεσία του υπουργείου είναι να προχωρήσει η μετονομασία. «Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του», προσθέτει η Νίκη Κεραμέως.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι πρόκειται για νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία. «Πέρασαν τέσσερις μήνες υπουργικής σιωπής. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο λαός και οι φορείς της Νάξου και των Κυκλάδων, να υπογράψουν εκατοντάδες προσωπικότητες του νησιού και να κατατεθεί -για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια- διακομματική ερώτηση, δέκα βουλευτών από 4 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25) με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.Με δήλωσή της (με tweet) η υπουργός Παιδείας ενημερώνει πριν λίγα λεπτά ότι… : «Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία». Είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία. Είναι επίσης ένα μήνυμα συνεννόησης και στο Κοινοβούλιο, για πράγματα που είναι (δυστυχώς όχι για όλους…) αυτονόητα. Όσο για το δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου, νομίζω χρειάζεται να ζητήσουν συγγνώμη», σημειώνει, σε ανακοίνωση του, ο Νίκος Φίλης

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατατεθεί διακομματική ερώτηση στη Βουλή με την οποία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και του ΜεΡΑ25 καλούσαν το υπουργείο να προχωρήσει στη μετονομασία του Λυκείου.