ΑΧΑΪΑ: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας – Τεστ κορονοϊού στο προσωπικό του μετά το δεύτερο κρούσμα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε το πρωί της Δευτέρας τεστ κορωνοϊού σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας μετά και το δεύτερο θετικό κρούσμα σε γιατρό. Ελήφθησαν δείγματα από περίπου 25 εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και τα αποτελέσματα αναμένεται να κοινοποιηθούν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

Στο χώρο με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη λειτουργίας της δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν ανήκει στον Δήμο Ερυμάνθου, η κινητοποίηση ήταν άμεση, με δεδομένο ότι το Κέντρο Υγείας αποτελεί ένα «ζωντανό κύτταρο» για την περιοχή και καθημερινά εξυπηρετεί δεκάδες συνδημότες.

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς δεν προβλέπεται η διενέργεια μαζικών τεστ κορωνοϊού στους πολίτες, παρά μόνο στην περίπτωση που κάποιοι εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή καλεί  τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι, αλλά να μην εφησυχάζουν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή συγχρωτισμού.

Παράλληλα με δεδομένο ότι αρκετοί συνδημότες βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω υποκείμενων νοσημάτων καλό να είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Για παράδειγμα ο Δήμος Ερυμάνθου από την αρχή της πανδημίας έχει θέσει σε εφαρμογή την εξ αποστάσεως  εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2694360300 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου erymanthou.gov.gr  αναζητώντας μέσω της «Πύλης Εξυπηρέτησης Πολιτών» τα έγγραφα ή τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.