4 Οκτωβρίου 1944 – Η απελευθέρωση της πόλης

Η Πόλη όμως δεν έχει αποκαταστήσει & τιμήσει τους Ήρωες της, ένας από αυτούς και ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, που εκτελέστηκε δια τουφεκισμού της 2 Νοεμβρίου του 1941 από τους Ιταλούς Κατακτητές.
Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να αποκαταστήσει την προσφορά και την μνήμη.
Περιμένουμε ως απόγονοι του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ την αναγνώριση στην μνήμη όλων των πεσόντων πατρινών εκτελεσθέντων, ως ο πρώτος που εκτελέστηκε.
Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, διότι υπάρχει απόφαση του Νότιου Διαμερίσματος σε μετονομασίας της οδού Αυλίδος σε ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ.
Η Ιστορία αυτής της πόλης έχει γραφτεί με αίμα και παραμένει θαμμένη στο χώμα, γιατί κάποιοι και σήμερα αρνούνται να αναγνωρίσουν τις θυσίες των απλών ανθρώπων, κατοίκων αυτής της πόλης, για λευτεριά και ανεξαρτησία από τους κατακτητές.
ΝΤΡΟΠΗ αν και αυτή η Δημοτική αρχή, που θέλει να λέγεται προοδευτική και αριστερή αρνείται να προχωρήσει στην ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ των πατριωτών Ελλήνων πολιτών αυτής της πόλης.
Καλούμε ΕΔΩ & ΤΩΡΑ να αποδοθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής ονομασία σε κεντρικό δρόμο του Νοτίου Διαμερίσματος το όνομα του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ και να φτιαχτεί προτομή σε πλατεία των Ζαρουχλεϊκων ( η πλατεία Παναγιώτη Κοσιώνη) διασταύρωση Ευβοίας με Ανθείας.
Ας ανατρέξουν οι σύντροφοι του Δήμου Πατρέων στην Ιστορία του Βασίλη Λάζαρη – Ιστορικού, που αναγράφονται τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στην κατοχική Πάτρα.
Περιμένουμε την ανταπόκριση του Δημάρχου και όλης της δημοτικής ηγεσίας (αντιπολίτευσης) και όχι μόνο, αλλά όλου του πολιτικού δυναμικού της Αχαΐας.
Με τιμή
Ο εγγονός
Αθανάσιος Κουμούτσος