(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ανοίγει τις πύλες του, σήμερα, το Μνημείο των αγωνιστών της αντίστασης στα Υψηλά Αλώνια

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του, σήμερα το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών της αντίστασης στα Υψηλά Αλώνια, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ένας από τους ιστορικότερους χώρους της πόλης. Το καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται κάτω από την πλατεία.
Ο χώρος μετά από δεκαετίες ανοίγει τις πύλες του και διαμορφώθηκε – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την συμπλήρωση 76χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας – προκειμένου να φιλοξενήσει μία μοναδική έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης Σχολείων και Συλλόγων κατόπιν επικοινωνίας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (τηλ. 2610 – 390 – 937).
Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα ντοκουμέντα που παρατίθενται, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν πλευρές από την ιστορία της πόλης, κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση.