ΠΑΤΡΑ: Η έκτη τοιχογραφία στο 5ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ | ArtWalk 5 ολοκληρώθηκε!

 

 

Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Asier, ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία, εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς μία ολόκληρη εβδομάδα, για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα Ξεχωριστή, μεγάλου μεγέθους, θεματική τοιχογραφία. Στον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Μιχ. Ψελλού 4 στην Πάτρα, βρίσκεται πλέον ο Albert Einstein.

 

Παίρνοντας έμπνευση από την 65η επέτειο από το θάνατο του Einstein, ο Asier θέλησε να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα και όλων των εποχών με τεράστιο έργο στην επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας ένα έργο το οποίο έχει επιρροές από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Einstein, βρίσκει εφαρμογή και στην καθημερινή ζωή, καθώς όλα είναι σχετικά και τίποτα δεν είναι απόλυτο, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και συναισθήματα. Η ξεχωριστή, ανήσυχη και ανεξάρτητη προσωπικότητα του Einstein, “παίρνει χρώμα μέσα από την τοιχογραφία κι ο ίδιος έρχεται στη σύγχρονη πραγματικότητα φορώντας προστατευτική μάσκα και κρατώντας σπρέι και μπαίνει για λίγο τη θέση του καλλιτέχνη”». Επάνω στην τοιχογραφία εντοπίζονται ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης και θανάτου του Einstein.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Asier, μπορείτε να βρείτε εδώ.