Κορωνοϊός: «Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική είναι στο 45%-50%» λέει η Κοτανίδου

Στο 45-50% υπολογίζεται η πληρότητα στα κρεβάτια των ΜΕΘ στην Αττική, σύμφωνα με δηλώσεις της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας  Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου στον ΣΚΑΪ.

Η καθηγήτρια επίσης διευκρίνισε ότι η υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ πιο άνετη όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ και εξήγησε πως η κατάληψη κλινών εκτός Αττικής, στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπολογίζεται περίπου στο 20%.

Σύμφωνα με την ειδικό, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμη σε οριακό σημείο όσον αφορά τα κρεβάτια των ΜΕΘ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί το ενδεχόμενο, ανοίγοντας ενδεχομένως περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό.

Όσον αφορά την επιβολή του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους η κ. Κοτανίδου τόνισε πως δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί στο μέλλον.

«Η επιτροπή κάνει προτάσεις αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση», τόνισε η κ. Κοτανίδου.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα ανάγκης σκληρότερων μέτρων αλλά πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα που βρίσκονται εν ισχύ.