(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η συναυλία «Συγνώμη Πόλη μου» από την Ιερά Μητρόπολη

Πάνω από 8.500 προβολές είχε διαδικτυακά, η συναυλία με τίτλο «Συγνώμη Πόλη μου», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα και προβλήθηκε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του «Λύχνου».
Ερμηνευτής, ο γνωστός και αγαπημένος καλλιτέχνης Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος παρουσίασε έναν κύκλο παλιών και νέων τραγουδιών με πυρήνα την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Στη συναυλία συμμετείχε επίσης ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, πρωτοψάλτης και χοράρχης διεθνούς φήμης με πολλές διακρίσης, γέννημα – θρέμμα της Πόλης όπως επίσης και τον στιχουργό και δημοσιογράφο Κώστα Μπαλαχούτη σε ρόλο αφηγητή.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το καλοκαίρι βιώσαμε τη λύπη και την οδύνη όχι μόνο ως ορθόδοξοι Ελληνες αλλά και ως άνθρωποι πολιτισμένοι του κόσμου, όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, με τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Της μεγάλης εκκλησιάς, του οφθαλμού της γης που μέσα της έκλεισε τους πόνους και τους καημούς, τις χαρές και τους στεναγμούς, τις δόξες και τις πίκρες διαχρονικά των ορθοδόξων Ελλήνων».

Συνεχίζοντας, ο Μητροπολίτης Πατρών ανέφερε: «Και σαν να μην έφτανε αυτό το ανοσιούργημα και η προσβολή της πίστως των Ορθοδόξων και της τιμής όλων των πολιτισμένων της γης προχώρησαν και σε άλλη μια φρικτή ενέργεια, σε μετατροπή δηλαδή σε τζαμί της θαυμάσιας και ξακουστής Μονής της Χώρας με τα θαυμάσια ψηφιδωτά, ακόμα στην καταστροφή του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα».
Ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στον αρχικό προγραμματισμό πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης τον Νοέμβριο, όπως γίνεται κάθε χρόνο με παρόμοιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον πολιτισμό και την ιστορία πουέχουν και φιλανθρωπικό σκοπό. Ομως, λόγω των εκτάκτων συνθηκών αποφασίστηκε η πραγματοποίησή της αυτή τη χρονική στιγμή, στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα, χωρίς θεατές.