Κοντοζαμάνης: Το σύστημα Υγείας δεν βρίσκεται στα όριά του αυτή τη στιγμή

Διαβεβαιώσεις για την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για τον επαρκή σχεδιασμό αντιγριπικής εμβολιαστικής κάλυψης παρείχε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Βουλή.

Ο υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά υπογράμμισε πως «το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται στα όρια του αυτή τη στιγμή. Έχουμε αντοχές και υπάρχει σχεδιασμός για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά».

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα έχει ήδη προμηθευτεί 4.200.000 εμβόλια για τον ιό της γρίπης, ποσότητα αυξημένη κατά 35% σε σχέση με το 2019 και 2018.

«Το νούμερο εμβολίων που έχουμε διασφαλίσει επαρκεί έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αυτή τη συλλογική ανοσία και κατά προτεραιότητα και συστηματικά να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τα εμβόλια είναι στη χώρα, έχει ξεκινήσει η συνταγογράφησή τους, έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους», επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης τονίζοντας παράλληλα ότι εκτός από τις ευπαθείς ομάδες οφείλει να εμβολιαστεί και το υγειονομικό προσωπικό.