Κολομβία: Ήταν αγνοούμενη για δύο χρόνια και βρέθηκε ζωντανή στη θάλασσα

Ζωντανή να επιπλέει στα ανοιχτά της θάλασσας, δύο χιλιόμετρα από την παράκτιας πόλη Puerto Colombia της Κολομβίας εντοπίστηκε από δύο ψαράδες μία γυναίκα, ηλικίας 46 ετών. Η Angelica Gaitan αγνοείτο τα δύο τελευταία χρόνια για να εντοπιστεί στη θάλασσα από τους ψαράδες, η οποία την είδαν να επιπλέει στη θάλασσα και πλησίασαν με τη βάρκα τους για να διαπιστώσουν ότι είναι ζωντανή όταν και η ίδια σήκωσε το χέρι της για να ζητήσει βοήθεια.

Οι δύο ψαράδες την έβαλαν στη βάρκα, της έδωσαν νερό και έπειτα τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς η χαμηλή αρτηριακή της πίεση, με τις ενδείξεις να μαρτυρούν πως επέπλεε στη θάλασσα για 8-10 ώρες.

Το βίντεο από τη διάσωση της γυναίκας, το οποίο μπορείτε να δείτε ακολούθως, είδαν οι δύο θείες της που έσπευσαν στην πόλη για να τη βρουν και να αναγνωρίσουν πως είναι η ανιψιά τους που αγνοείτο τα δύο τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η “La Libertad”, η 46χρονη είχε εγκαταλείψει την οικογένειά της πριν από δύο χρόνια έχοντας πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας και έκτοτε έμενε στους δρόμους για να φτάσει πια σε σημείο απόγνωσης και να προχωρήσει στην κίνηση απελπισίας να πέσει στη θάλασσα.

Παρ’ όλα αυτά, μετά τον εντοπισμό της, συγκινημένη, κλαίγοντας, θεώρησε τη διάσωσή της ως μία “δεύτερη ευκαιρία για να προχωρήσω”, όπως είπε στο RCN. Να σημειωθεί πάντως ότι η οικογένειά της αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί ενδοοικογενειακής βίας, αναφέροντας σε συνέντευξη στο ίδιο μέσο ότι η γυναίκα είχε ψυχολογικά προβλήματα και είχε φύγει από το σπίτι της χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης: