Σήμερα με Μουνάρ ο Τσιτσιπάς, αύριο η Σάκκαρη με Ρακίμοβα

Στη… σκιά του νέου κορωνοϊού, με ελάχιστους θεατές στις εξέδρες και με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το Ρολάν Γκαρός καταφέρνει και διεξάγεται εν μέσω πανδημίας με τους τενίστες να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Την πρόκριση με μία καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αγωνίζεται σήμερα (16.15) στον πρώτο γύρο.

Στο κορτ που φέρει το όνομα της κορυφαίας τενίστριας της δεκαετίας του 1920 Σουζάν Λενγκλέν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ζαούμ Μουνάρ, έναν τενίστα που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο στον στόχο του πρωταθλητή μας. Ο 22χρονος βρίσκεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (5ος στο ταμπλό), ενώ ο 23χρονος Ισπανός είναι στην 109η θέση. Η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο Ζαούμ Μουνάρ είναι η 52η (20/5/19), αλλά θεωρείται ένας από τους καλούς τενίστες στις χωμάτινες επιφάνειες.

Οι δύο τενίστες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι το 2018, σε τουρνουά στην Ιταλία, με τον Ελληνα να αναδεικνύεται νικητής. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως φάνηκε από τους πρόσφατους αγώνες του στο τουρνουά του Αμβούργου, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Εφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθη, εξαιτίας λαθών, από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ με 4-6, 6-3, 5-7.

 

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει αύριο τη 19χρονη Καμίλα Ρακίμοβα. Η πρωταθλήτριά μας (24η στον κόσμο), αφού νίκησε την Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 6-0, 7-5, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο που θα βρει απέναντί της τη Ρωσίδα (182 στον κόσμο).

Στον δεύτερο γύρο του φημισμένου γαλλικού τουρνουά προκρίθηκε η Σερένα Γουίλιαμς. Νίκησε την Κρίστι Αν με 7-6, 6-0 και έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του 24ου γκραν σλαμ με την οποία θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ. Η Ελίνα Σβιτολίνα επικράτησε της Μπάρμπαρα Γκράτσεβα με 7-6, 6-4 και η νεαρή Ιγκα Σβιόντεκ έκανε την έκπληξη νικώντας τη Μαρκέτα Βοντρούσοβα με 6-1, 6-2. Ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε εύκολα τον Εγκόρ Γκερασίμοφ με 6-4, 6-4, 6-2.