ΑΙΓΙΟ: Το ΚΚΕ καταγγέλλει «τραμπουκισμό» διαμαρτυρόμενων γονέων στο 2ο Γυμνάσιο – Ανέλαβαν δράση Αστυνομία – Πυροσβεστική

Τη Δευτέρα στο 2ο Γυμνάσιο η Αστυνομία και η Πυροσβεστική  μαζί με τους πρόεδρους,  του Συλλόγου Γονέων και της Ένωσης Γονέων προσπάθησαν, με δυο εφόδους,  να κόψουν το λουκέτο στη πόρτα ενώ υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του Δημάρχου τραμπούκιζε τους διαμαρτυρόμενους γονείς.

Τελικά μπροστά στην αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία των παιδιών που προστάτευαν την αλυσίδα με τα ίδια τους τα χέρια η Αστυνομία και η Πυροσβεστική αποχώρησαν  και  ανέλαβαν να σπάσουν το λουκέτο με σιδερόβεργες,  μετά από τρεις ώρες έντασης ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των μαθητών της Αιγιάλειας που μέσα σε δύσκολες συνθήκες διεκδικούν το δικαιωμά τους στην ζωή και τη μόρφωση.

Οι μαθητές στο πλαίσιο των πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων  διεκδικούν συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης της υγείας τους και της μόρφωσης τους, όπως :

– Πρόσληψη  μόνιμων εκπαιδευτικών

– Λιγότεροι μαθητές ανά τάξη

-Προσλήψεις σε προσωπικό για την εξασφάλιση της καθαριότητας

– Να παρθεί πίσω  η Τράπεζα θεμάτων

-Κανένας μαθητής σε σχολείο ερείπιο.

Παράλληλα  θέτουν  μία σειρά από αιτήματα  που  σχετίζονται με τις υποδομές των σχολείων τους, όπως :

  • Τις προκάτ αίθουσες του 2ου Λυκείου όπου οι μαθητές στοιβάζονται από το σεισμό του…. 1995.
  • Το δρόμο, 100 μέτρων, προς το 1ο Λύκειο που γίνεται λίμνη κάθε φορά που βρέχει, και παρά τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων, οι Δημοτικές αρχές, χρόνια τώρα, δεν έδωσαν οριστική λύση γιατί έχει μεγάλο κόστος.

Οι αιτίες όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκονται στη χρόνια υποχρηματοδότηση της παιδείας  που ακολούθησαν και η σημερινή της ΝΔ  και η προηγούμενη  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική που ασπάστηκαν αδιαμαρτύρητα όλες οι Δημοτικές αρχές της Αιγιάλειας.

Για να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες κυβέρνηση και Τοπική Δημοτική Αρχή έβαλαν μπροστά την  επιχείρηση συκοφάντησης , τρομοκράτησης  και αυταρχισμού του μαθητικού κινήματος καλώντας  τον εισαγγελέα να παρέμβει.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι οι Δημοτικές Αρχές , οι άλλες παρατάξεις που άσκησαν εξουσία, οφείλουν να είναι δίπλα στους μαθητές  να διεκδικούν από τις εκάστοτε  κυβερνήσεις, όπως κάνουν άλλες  αγωνιστικές Δημοτικές Αρχές.

Να διεκδικούν για τους μαθητές   σχολικές αίθουσες, διορισμούς  μονίμων  εκπαιδευτικών  και καθαριστριών  και όχι να τους τρομοκρατούν για να πνίξουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Η  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΒΑΣΗΣ  ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ  καλεί μαθητές και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για υγεία και μόρφωση. Καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους συνδικαλιστικούς φορείς , όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους αγωνιζομένους μαθητές να δώσουν νικηφόρα και αυτή τη μάχη.