ΠΑΤΡΑ: Το ΚΚΕ εκπαιδευτικών μιλά για κρατική αδιαφορία – Μετά την εμφάνιση του πρώτου μαθητή φορέα covid 19

Από την αρχή της πανδημίας την άνοιξη και στη συνέχεια το καλοκαίρι, πριν ανοίξουν τα σχολεία, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή της Πάτρας και τα όσα ακολούθησαν επιβεβαιώνουν πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο αδιαφορούν όχι μόνο για τους όρους με τους οποίους άνοιξαν και λειτουργούν τα σχολεία αλλά και για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών .
Συγκεκριμένα :
Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου τήρησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.
Αμέσως αποκαλύφθηκαν οι παλινωδίες της κυβέρνησης.
Στο σχολείο δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση ούτε καν στους μαθητές του τμήματος και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτό.
Η οδηγία σε εκπαιδευτικούς και γονείς ήταν, όποιος θέλει να κάνει τεστ να απευθυνθεί σε κάποιο νοσοκομείο!!
Όμως είναι γνωστό από αντίστοιχες περιπτώσεις σχολείων σε άλλες περιοχές της χώρας ότι τα νοσοκομεία δεν κάνουν τεστ προληπτικά και δίνουν την οδηγία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να κάτσουν σπίτι τους και μόνο αν έχουν κάποια συμπτώματα θα κάνουν τεστ.
Η κυβέρνηση παίζει με την αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων, τους οδηγεί στην «ατομική ευθύνη» δηλαδή να πληρώσουν οι ίδιοι σε ιδιωτικά κέντρα τα τεστ.
Χρειάστηκε η παρέμβαση του Δημάρχου Κ. Πελετίδη για να γίνουν δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς!!

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαζί με το λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουν να διεκδικούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια.

Διεκδικούμε:
• Μαζικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς μαθητές που στο σχολείο τους υπάρχει επιβεβαιωμένος φορέας του ιού.
• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
• Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
• Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)
• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές στο τμήμα).