ΠΑΤΡΑ: Διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Πομπέο – Από Αριστερές Οργανώσεις – Συλλογικότητες

Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ συνταράσσονται από αγώνες και κινητοποιήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν βάναυση κρατική καταστολή, η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμος ο αστικός πολιτικός κόσμος επιχαίρουν για την επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις 28 – 30 Σεπτέμβρη. Τίποτα καλό δεν υπάρχει σ’ αυτή, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της χώρας μας, αλλά και όλης της περιοχής! Ο Πομπέο έρχεται για να προωθήσει την επικίνδυνη ατζέντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που επανειλημμένα έχει φέρει στους λαούς της περιοχής μας επεμβάσεις, πολέμους, αιματοκυλίσματα (Συρία, Β. Αφρική / Λιβυή, Βαλκάνια κ.ά.), για τα ενεργειακά και γεωπολιτικά σχέδια και συμφέροντά τους. Για να προωθήσει ακόμα βαθύτερες δεσμεύσεις στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (αναβάθμιση βάσης Σούδας κ.ά.), με την κυβέρνηση άλλωστε να καμαρώνει ως ο πιο «δεδομένος» σύμμαχός του! Για να παίξει τον ρόλο του «επιδιαιτητή» ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, στον επικίνδυνο, αντιδραστικό ανταγωνισμό τους στην περιοχή του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου.

Κινητοποιούμαστε και Διαδηλώνουμε τη Δευτέρα :

–          Ενάντια στις επεμβάσεις και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και ειδικά των ΗΠΑ. Για να φύγουν οι βάσεις, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Για να ανατραπεί η «Στρατηγική Αμυντική Συμφωνία» Ελλάδας-ΗΠΑ και οι αμέτρητες «διευκολύνσεις» στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

–          Για να καταγγείλουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ελληνικής αστικής τάξης στα «εθνικά θέματα», με όχημα τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία, τους επιθετικούς «άξονες» και συμμαχίες με αιμοσταγή καθεστώτα (Αίγυπτος, Ισραήλ κ.ά.).

–      Όχι στους νέους εξοπλισμούς και τις πολεμικές δαπάνες. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα εργαζόμενων και νεολαίας σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

–          Όχι στην στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας. Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Επίσκεψη Πομπέο: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9, 6:00 μμ, πλατεία Γεωργίου

 

Αριστερές Οργανώσεις – Συλλογικότητες