Νόμιζε ότι ήταν γυαλί, αλλά βρήκε διαμάντι 9 καρατίων

Ένας τραπεζικός υπάλληλος ανακάλυψε ένα διαμάντι 9,07 καρατίων σε ένα κρατικό πάρκο στο νοτιοδυτικό Αρκάνσας, ενώ νόμιζε ότι το πολύτιμο κόσμημα ήταν ένα κομμάτι γυαλιού.

Ο Κέβιν Κινάρντ βρήκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην 48χρονη ιστορία του κρατικού πάρκου του Κρατήρα των Διαμαντιών, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τα Κρατικά Πάρκα του Αρκάνσας.

Ο Κινάρντ είπε ότι αυτός και οι φίλοι του χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό κοσκινίσματος στο κρατικό πάρκο του Μούρφρεσμπορο. Ο Κινάρντ σημείωσε ότι επισκέπτεται τακτικά τον Κρατήρα των Διαμαντιών από τότε που ήταν παιδί αλλά δεν είχε “σκοντάψει” ποτέ ξανά πάνω ένα διαμάντι, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

“Οτιδήποτε έμοιαζε με κρύσταλλο, το πήρα και το έβαλα στην τσάντα μου”.

“Βρήκα κάτι που φαινόταν ενδιαφέρον και γυαλιστερό, οπότε το έβαλα στην τσάντα μου και συνέχισα να ψάχνω”, είπε ο Κινάρντ. “Σκέφτηκα ότι θα ήταν γυαλί”.

Ο Κέβιν Κινάρντ βρήκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην 48χρονη ιστορία του πάρκου του Κρατήρα των Διαμαντιών
Ο Κέβιν Κινάρντ βρήκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην 48χρονη ιστορία του πάρκου του Κρατήρα των Διαμαντιών ARKANSAS STATE PARKS

Αρκετές ώρες αργότερα, ο Κινάρντ και οι φίλοι του σταμάτησαν στο Κέντρο Πληροφοριών του πάρκου, όπου οι εργαζόμενοι εντοπίζουν τα ευρήματα των επισκεπτών και καταγράφουν διαμάντια.

“Σχεδόν δεν τους έδωσα να ελέγξουν τα ευρήματά μου, γιατί δεν πίστευα ότι βρήκα κάτι”, είπε ο Κινάρντ. Ωστόσο, η φίλη του έδωσε να ελέγξουν τα δικά της ευρήματα, οπότε πείστηκε και αυτός να τα δώσει για έλεγχο.

Ο υπεύθυνος στο πάρκο σημείωσε ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τον Κινάρντ, ώστε να εντοπίσει το διαμάντι.

Ενώ τις προηγούμενες μέρες έβρεχε πολύ “Ο ήλιος βγήκε όταν ο κ. Κινάρντ επισκέφθηκε και περπάτησε ακριβώς στο σωστό μονοπάτι για να παρατηρήσει το φως του ήλιου να αντανακλά πάνω στο διαμάντι του”.

Συνολικά φέτος έχουν καταγραφεί 246 διαμάντια στο Πάρκο του Κρατήρα των Διαμαντιών, με μέσο βάρος 59,25 καράτια. Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι βρίσκουν ένα ή δύο διαμάντια εκεί καθημερινά, σύμφωνα με το Today.