ΑΧΑΪΑ: Τι ετοιμάζει «ομάδα» στην τοπική ΝΔ για εσωκομματικό αντίπαλο του Αντώνη Κουνάβη – Ραγδαίες εξελίξεις ενόψει εκλογών

Ρευστό και «αχαρτογράφητο» είναι το πεδίο στην τοπική Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση του κομματικού της μηχανισμού στην Αχαΐα, αφού ουδείς γνωρίζει, όχι μόνο το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης νέου νομαρχιακού οργάνου και δημοτικών οργανώσεων, αλλά το πιο σημαντικό, το εάν θα στηθούν καν κάλπες!
Η κεντρική διοίκηση της ΝΔ, έχοντας βρει ως επίσημη αιτία για το τρενάρισμα των εκλογών, στην πρώην ΝΟΔΕ αλλά και στις κατά τόπους ΔΗΜΤΟ, την εξελισσόμενη πανδημία του κορονοϊού, δεν φαίνεται να προχωρά σε κάτι τέτοιο, ούτε εντός του Οκτωβρίου, όπως τελευταία είχε ακουστεί, χωρίς να προσδιορίζει όμως τη νέα ημερομηνία.
Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να απασχολεί και τόσο, ακόμα και τα πιο ενεργά τοπικά κομματικά στελέχη, αφού κοινή πεποίθηση είναι πως, αυτή τη φορά, η «αίγλη» των εσωκομματικών εξελίξεων και «μαχών» δεν υπάρχει.
Τα μικρομεσαία στελέχη ουδόλως ενδιαφέρονται για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, αλλά κυρίως για να είναι οι ίδιοι διεκδικητές μιας θέσης σε κομματικά όργανα.
Μέχρι τώρα, διόλου τυχαίο δεν είναι ότι μοναδικό πρόσωπο που έχει φροντίσει να κάνει γνωστή την πρόθεση και τη βαθιά του επιθυμία να διεκδικήσει τη διάδοχή του Ανδρέα Μαζαράκη (ο οποίος δεν κατέρχεται πάλι) είναι ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Αντώνης Κουνάβης.
Φαίνεται μάλιστα να κινείται και προς τους βουλευτές, έχοντας αποσπάσει, από κάποιους, την υποστήριξή του, αν τελικά έχει αντίπαλο.
Ομως, τις τελευταίες ημέρες, με δεδομένη τη χαλαρότητα των τοπικών κομματικών στελεχών, βρίσκεται σε εξέλιξη μία εσωκομματική προσπάθεια, να προωθηθεί -κοινή συναινέσει- πρόσωπο, το οποίο θα ηγηθεί της ΝΔ στην Αχαΐα.
Πρόκειται για άνδρα, νεαρής σχετικά ηλικίας, με πολυεπίπεδη κομματική πορεία, διοικητική εμπειρία, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι επελέγη από την Κυβέρνηση για υψηλό πόστο στην Πάτρα, σε δημόσιο φορέα με πανελλαδική εμβέλεια.
Δεν λείπουν όμως και οι διαδόσεις, ότι προς αποφυγήν εσωκομματικής διαμάχης, στη ΝΔ Αχαΐας αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, εν μέσω κυβερνητικής θητείας, εξετάζεται ο διορισμός (από την Αθήνα) νέας ηγεσίας στις «ΝΟΔΕ», υπό τη μορφή μεταβατικού σχήματος. Αλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να αποδυναμώσει τη δημοκρατικότητα, εντός κόμματος, αλλά και να προσδώσει «ταμπέλα» προεδρικών σε όποιους επιλεγούν από «ψηλά» και άρα θα σηματοδοτεί τον αποκλεισμό άλλων, που φανερά δεν ανήκουν στους λεγόμενους «Μητσοτακικούς».
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ