Πρόεδρος φαρμακοποιών: «Οι αρνητές μάσκας είναι τσαρλατάνοι»

Στους αρνητές της μάσκας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς χαρακτηρίζοντάς τους «τσαρλατάνους».

Ο κ. Βαλτάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «αυτά που ακούγονται από ορισμένους, τους οποίους εγώ ονομάζω τσαρλατάνους που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην επιστημονική κοινότητα ώστε ο κόσμος να νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι και πως χωρίς την μάσκα είναι όλα καλά, πραγματικά πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο».

Κορωνοϊός : Οι 3 παράγοντες που θα καθορίσουν το lockdown
«Το μήνυμα που στέλνουμε και σήμερα είναι ότι πρέπει να φοράμε μάσκα. Στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στους χώρους καταστημάτων. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό και έτσι ελαχιστοποιούμε την μετάδοση της νόσου», επισήμανε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη δράση «Φόρεσε τη μάσκα σου» η οποία μοίρασε προστατευτικές μάσκες μια χρήσης το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την προστασία που παρέχει στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βαλτάς, ο οποίος έδωσε σήμερα το παρόν, «το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα η οποία είναι ότι πρέπει να φοράμε μάσκα», τονίζοντας πως «όλοι εμείς οι επιστήμονες προτρέπουμε μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και θεραπεία, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους να κάνουμε χρήση μάσκας όταν πρέπει».

Όπως τόνισε από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος παρεβρέθηκε στη σημερινή δράση, μιλώντας, όπως είπε με την ιατρική του ιδιότητα, «δεν πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας και είμαστε εδώ για να συνεργήσουμε όλοι ως συλλειτουργοί του Ιπποκράτη, για τη μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας».