ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: «Μετωπική» δημάρχων για τον αλληλοξυλοδαρμό Κοινοταρχών – Μυλωνάς: «Αγοραίες εκφράσεις» – Νικολάου: «Έκτροπα…»

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ενημέρωση:
Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια κατασκευασμένη και ανακριβής εικόνα για όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης 23/9 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων τα πραγματικά περιστατικά κατά πλήρη χρονική ακολουθία, έχουν ως εξής:

(1) Προς συζήτηση έχει εισαχθεί στη συνεδρίαση το θέμα της πιθανής μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς στην Κάτω Αχαΐας.
(2) Αναίτια και χωρίς λόγο ανέβηκαν οι τόνοι από την αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώθηκε μια ζωηρή συζήτηση για τον τίτλο του θέματος, συζήτηση διαδικαστικού χαρακτήρα άνευ ουσίας.
(3) Επί του θέματος τοποθετήθηκε δύο φορές ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κ. Αχαΐας και εξέφρασε με πλήρη άνεση τις απόψεις του.
(4) Επακολούθησαν φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κάτω Αχαΐας και Μαζαρακίου.
(5) Ο επί κεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύψωσε ξαφνικά και χωρίς λόγο κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και δημοτικοί του σύμβουλοι, προς τιμήν τους, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κατευνάσουν.
(6) Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει, σύμφωνα με τον κανονισμό από δημοτικό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απομακρυνθεί από την αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να ηρεμήσει.
(7) Ο επί κεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με αγοραίες εκφράσεις στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχωρεί προσωρινά από την αίθουσα.
(8) Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Αχαΐας φεύγει τρέχοντας από την αίθουσα συνεδριάσεων και λίγο μετά επιτίθεται, εκτός αιθούσης, στον πρόεδρο της κοινότητας Μαζαρακίου.
(10) Η συνεδρίαση, μετά τη σύντομη διακοπή της, συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε με μόνη απούσα την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνονται πλήρως και από το βίντεο της συνεδρίασης που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση επιχείρησε να διακινήσει με ανακριβή και ψευδή περιγραφή ο επί κεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ατυχώς βρήκε κάλυψη σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης.
Στην ατυχή αυτή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά του προέδρου της κοινότητας Κάτω Αχαΐας. Είναι τουλάχιστον λυπηρό ένας αιρετός και κυρίως ένας εν ενεργεία αστυνομικός υπάλληλος να εμπλέκεται σε χειροδικίες στο χώρο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να παριστάνει το θύμα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής με όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Ντρέπομαι και λυπάμαι γι’ αυτές τι συμπεριφορές ειδικότερα όταν ενορχηστρωτής και πρωταγωνιστής τους είναι ο επί πενταετία δήμαρχος που πυροδότησε τα γεγονότα και την τροφοδότησε την ψευδή εκδοχής τους.
Από την πλευρά μου δηλώνω αποφασισμένος να περιφρουρήσω τη σοβαρότητα, την ευπρέπεια και τη δημοκρατική τάξη στις συνεδριάσεις του Σώματος. Όσοι φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα με ύβρεις και προβοκάτσιες σύντομα θα διαπιστώσουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. Τέλος και σε ότι μας αφορά το μόνο μας μέλημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του δημότη και όχι τα προσωπικά αδιέξοδα του τ. δημάρχου».

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κατόπιν της έκτασης που πήρε το ζήτημα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ Δυτικής Αχαΐας κατά την 23η Σεπτεμβρίου 2020 στα Λουσικά, αλλά και λόγω της διαστρέβλωσης της αλήθειας από μέρος της συμπολίτευσης, κρίνεται επιτακτική η από μέρους μου λεπτομερής παράθεση των αληθινών γενομένων.
Η συνεδρίαση ενώ βάσει της πρόσκλησης έπρεπε να ξεκινήσει στις 19:30, ο πρόεδρος του Δ.Σ περίμενε υπέρ το δέον και συνεχώς μετρούσε τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν προσέλθει ως εκείνη την στιγμή και αν έχει απαρτία για να αρθεί η συνεδρίαση. Περίπου στις 19:50 ζήτησε από τον γραμματέα του Δ.Σ κ. Άγγελο Στεργιόπουλο να πάρει παρουσίες. Στην αίθουσα βρίσκονταν 15 δημοτικοί σύμβουλοι, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση των 3 παρατάξεων και απουσίαζαν περίπου 10 σύμβουλοι της συμπολίτευσης, γεγονός που σημαίνει πως 2 σύμβουλοι αν έβγαιναν π.χ εκτός αίθουσας δεν θα υφίστατο η απαραίτητη απαρτία και θα έπρεπε να αναβληθεί συνεδρίαση, γεγονός που δεν ήταν επιθυμία της αντιπολίτευσης και ουδέποτε έχουμε επιθυμήσει να γίνει κάτι τέτοιο.
Με ήρεμο και καλό τρόπο τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε και ως επικεφαλής κατέθεσα πρόταση στο σώμα ώστε να προβεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην προμήθεια και χορήγηση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ανέπαφων θερμομέτρων, για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους λόγω COVID 19, με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, ενώ εισηγηθήκαμε και την τοποθέτηση πλεξιγκλάς στα δημοτικά σχολεία και ιδιαίτερα στις μικρές τάξεις. Την πρόταση στήριξαν οι κ.κ Θανόπουλος και Στεργίοπουλος και το προεδρείο την βρήκε σωστή και λογική αλλά εντόπισε πρόβλημα στην εφαρμογή των ελέγχων και της χρήσης των θερμόμετρων (από τους επιστάτες-δασκάλους-δ/ντες – κέντρο υγείας κ.λπ.), ενώ στην ουσία γίνεται ήδη και συνεπώς με θέληση και υπομονή θα μπορούσε να καταστεί δυνατό το εγχείρημα. (Δυστυχώς σήμερα ανακοινωθηκε θετικός με Covid 19, καθηγητής του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας. Γεγονός που κάνει επιτακτική και την απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας και ζητούσαμε από την έναρξη της πανδημίας. )
Έπειτα ξεκίνησε η συνεδρίαση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και με ομόφωνες αποφάσεις φτάσαμε και στο θέμα της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος 2020. Στην εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου τεχνικών έργων να αφαιρεθούν ανά εκάστη δημοτική ενότητα 24.800€ και να δημιουργηθεί κωδικός των 71.000€ περίπου για προμήθεια χαλικιών και ένας νέος κωδικός με 24.800€ με σκοπό την παροχή υπηρεσιών και προετοιμασίας φακέλων και παρακολούθησης των έργων διαμέσου του προγράμματος Leader (Αναπλάσεις οικισμών Σαντομερίου και Πορτών), και οι 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τοποθετήσεις και αντιρρήσεις των επικεφαλής πρότειναν να παραμείνει ως έχει το τεχνικό πρόγραμμα και να διατεθούν οι δαπάνες στην προμήθεια και ρίψη εν τέλει περισσότερων αδρανών υλικών (χαλίκια) στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου μας που πάσχουν από αυτό το ζήτημα. Επίσης επισημάνθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση ότι τα 24.800€ είναι περιττά για έργα που είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί ακούσαμε το παράδοξο ότι τα έργα αυτά εντάχθηκαν με απλούς φακέλους και ότι τέτοιες εγκρίσεις γίνονται με συμφωνίες στην Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε διότι εκεί είμαστε ¨μεταξύ μας¨, προσβάλλοντας έτσι τους μελετητές κ.κ Γεωργακόπουλο & Πετρόπουλο (επιστημονικούς και ειδικούς συνεργάτες της προηγούμενης δημ. αρχής) καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που μόχθησαν για να κατατεθούν άρτια οι φάκελοι. Επιπρόσθετα οι μελέτες εγκρίθηκαν στο σύνολό τους από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης τόσο της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε , της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος όσο και του αρμόδιου Υπουργείου. Επιπλέον οι μελέτες αυτές έγιναν με μηδέν κόστος από τους συνεργάτες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και πληρούν όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ( Τ.Υ-ΥΔΟΜ κ.λπ.)
Είναι εμφανές πως αυτά τα επιπλέον 24.800€ η δημοτική αρχή τα χρειάζεται για την αποπληρωμή των πολιτικών τους γραμματίων.
Όπως ήταν φυσικό ο δήμαρχος συνέχισε να υποστηρίζει την πρόταση του αντιδημάρχου επιρρίπτοντας ευθύνες και αιχμές για την υποτιθέμενη μη αρτιότητα των ήδη ενταγμένων φακέλων στις υπηρεσίες του Δήμου. Στην δευτερολογία του δε αναφέρθηκε στη μελέτη της Β΄φάσης της Ανάπλασης Κ. Αχαΐας ότι είναι άρτια, ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποστηρίξει πως είναι ελλιπής, όπως ελλιπείς και πρόχειρες χαρακτήρισε όλες τις μελέτες. Τότε εύλογα τοποθετηθήκαμε και διερωτηθήκαμε πως γίνεται με πρόχειρες μελέτες να έχουν ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων έργα και να προχωρούν στην φάση διαγωνισμών (π.χ παιδικές χαρές); Και πως εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για την αγροτική οδοποιία ( μάλιστα διπλή χρηματοδότηση από την ΠΔΕ) – την Β’ φάση Ανάπλασης – την προμήθεια μηχανήματος έργου- την δημιουργία αθλητικών υποδομών κ.λπ);
Τότε ακούσαμε από τον κ. δήμαρχο και το ¨ποιος από εσάς θα συγκριθεί μαζί μου¨;
Αυτές οι τύπου εκφράσεις, νοοτροπίες και το αυτοκρατορικό ύφος , αγαπητές και αγαπητοί Δυμαίοι, δυστυχώς επικρατούν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Κάποτε κινδυνολογούσαν ότι το έργο της ανάπλασης θα χαθεί και τα γνωστά ¨παπαγαλάκια¨ καταψήφιζαν το θέμα. Το έργο όμως εντάχθηκε και είναι πλέον ευθύνη της νυν δημοτικής αρχής η παρακολούθηση και η περάτωση του έργου. Δυστυχώς όμως για κάθε τους αποτυχία και αναλγησία φταίνε οι προηγούμενοι, οι οποίοι έκαναν όλοι την προετοιμασία και εξασφάλισαν την χρηματοδότηση.
Φυσικά το θέμα δεν πέρασε, και καταψηφίστηκε με 10 ψήφους υπέρ και 13 κατά.
Η αναφορά όλων αυτών των λεπτομερειών γίνεται για να καταστεί κατανοητό από όσους έχουν άποψη και κρίση, ότι επικρατούσε έλλειψη ψυχραιμίας από μέρους τους λόγω της απουσίας συμβούλων της συμπολίτευσης, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και τα θέματα δεν θα περνούσαν και συνεχώς τηρούνταν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στην διαδικασία του Δ.Σ από πλευράς του προεδρείου.

Συνεχίζοντας αναβλήθηκε το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτη του κοινοτικού γραφείου στην Τ.Κ Λακκόπετρας. Εδώ για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, πριν έλθει το θέμα στο Δ.Σ είχε αποφασιστεί στην συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ να προχωρήσουν στην διαδικασία προκήρυξης ενώ είναι γνωστό ότι το έχουν ¨τάξει¨ σε συγκεκριμένο δημότη, παραπλάνησαν το σώμα με ψεύτικες προσδοκίες, κοροϊδίες, ανακρίβειες καθώς και τον ιδιώτη που το «είχαν τάξει», ο οποίος με αγωνία τηλεφωνούσε σε δημοτικούς συμβούλους να μην καταψηφίσουν το θέμα.

Παραθέτω τις εξής σκέψεις επί του θέματος:
1)Αφού θα γινόταν προκήρυξη θα μπορούσε να συμμετάσχει όποιος ήθελε στην διαδικασία, τότε πώς έρχεται το θέμα της παραχώρησης;
2)Στο συγκεκριμένο κτίριο – ακίνητο είχε δεσμευτεί η προηγούμενη δημ. αρχή το ισόγειο να λειτουργεί ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις κ.λπ. από την κοινότητα, τους συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία και γενικά από τους συγχωριανούς.
Γίνεται επίσης κατανοητό ότι δυστυχώς πάσχει από πλευράς νομιμότητας η οποιαδήποτε διαδικασία παρεμβάσεων. Είναι πασιφανές ότι λόγω πολιτικών και ψεύτικων υποσχέσεών τους και για να φανούν καλοί (γνώριζαν ότι θα αποσυρθεί ) έφεραν το θέμα της παραχώρησης στο Δ.Σ. το οποίο και προφανώς θα αποσυρόταν αφού έγινε από μέρους μας γνωστό το κώλυμα που υφίσταται. Αυτό ενόχλησε όπως γίνεται κατανοητό.
Φτάνοντας στο επίμαχο θέμα της συζήτησης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Κ. Αχαΐας , όπου δυστυχώς έγιναν τα επεισόδια, τα γενόμενα έχουν ως εξής: Είχε προηγηθεί συζήτηση- διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Κ. Αχαΐας αλλά και φορείς (εμπορικό σύλλογο – εμπόρους – πωλητές λαϊκής αγοράς -καταστηματάρχες κ.λπ) και τις παρατάξεις για τη μόνιμη πλέον λύση για το που θα γίνεται η λαϊκή αγορά. Τόσο στην προηγούμενη πρόσκληση του Δ.Σ που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας όσο και στην πρόσκληση για την εξ’ αναβολής συνεδρίαση την 23η/9/2020 το θέμα μιλούσε για τροποποίηση προηγούμενής απόφασης και την εξεύρεση μόνιμης πλέον λύσης για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς. (σας παραθέτουμε τις προσκλήσεις των Δ.Σ – ).
Τελικά η δημοτική αρχή και ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος κ. Μάλλιαρης έκανε εισήγηση για προσωρινή λύση. Κάνοντας το άσπρο μαύρο μας ενημέρωσαν από το προεδρείο πως δεν έχουμε καταλάβει ορθά το θέμα και πρόκειται απλά για το διάστημα που ισχύουν τα απαγορευτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού (τότε φυσικά είχαμε τοποθετηθεί και συμφωνήσει σε σύνθεση απόψεων).
Αφού λοιπόν έγινε η εισήγηση του αντιδημάρχου και διαπιστώσαμε πως άλλα τελικά έρχονται προς ψήφιση σε σχέση με το θέμα της πρόσκλησης, έγιναν οι απαραίτητες τοποθετήσεις. Ξεκινώντας με τον κ. Ορδίτη (σύμβουλος της αντιπολίτευσης) και εν συνεχεία με τον κ. Τησαρχόντο πρόεδρο της Κ. Αχαΐας, όπου και οι 2 ανέφεραν ότι το πρωί της 23ης/9/2020 κατά την συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ που κράτησε χρονικά, άλλα συζητηθήκαν και μάλιστα τονίστηκε το ζήτημα της μόνιμης λύσης. Σημειωτέο είναι ότι κατά την Ε.Π.Ζ ο κ. Καμπέρος σύμβουλος της συμπολίτευσης διαφώνησε σταθερός στην άποψή του από την αρχή. Στο συμβούλιο όμως η εισήγηση μιλούσε για προσωρινή λύση.
Η δημοτική αρχή με επιμονή έλεγε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα παρουσιάζοντας πάλι το άσπρο μαύρο, δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξηγήσουν ευγενικά ότι ίσως έγινε κάποια παρανόηση. Τότε ο κ. Ορδίτης που ήταν παρών στην πρωινή συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ τοποθετήθηκε ότι ο κ. Ορλώφ μίλησε για μόνιμη λύση και ότι δεν ακούν αυτούς που έχουν κρίση και άποψη επί του θέματος της λαϊκής και μάλιστα το ίδιο ανέφερε και ο κ. Τησαρχόντος ότι ειπώθηκε από τον αντιδήμαρχο Τ.Ε.
Εν συνεχεία ο κ. Ορλώφ πήρε το λόγο στο Δ.Σ εκφράζοντας την θέση του κλείνοντας με το επικό, απολυταρχικό και ανήκουστο ¨εμείς αποφασίζουμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε¨ [ το βίντεο που παρατίθεται από την δημοτική αρχή έχει καταφανώς υποστεί επεξεργασία από τους ¨δημοκρατικούς μοντέρ¨]. Όπως καταλαβαίνετε λόγω τόσο της πρωτοφανούς κοροϊδίας για προσωρινή και όχι μόνιμη λύση όσο κυρίως για την απαράδεκτη τοποθέτηση του κ. Ορλώφ με ύφος εκατό καρδιναλίων, υπήρξε η δέουσα αντίδραση από όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης κάθονταν αμέτοχοι και σαστισμένοι σαν να μην έχει ειπωθεί καμία προσβολή προς το σώμα.
Τότε και ενώ σηκώθηκε ο κ. Τραχάνης να καταδικάσει την απρεπή και φασιστική αυτή τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τ.Ε και άλλοι βέβαια σύμβουλοι, για λόγους που ακόμα αγνοούμε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαζαρακίου επιτέθηκε στον κ. Τραχάνη και αφού κάποιοι συνάδελφοι τον κράτησαν και τον απομάκρυναν προς τα πίσω τότε ο κ. Δημόπουλος Ιωάννης χειροδίκησε εναντίον του κ. Τησαρχόντου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μέσα στην αίθουσα του ΔΣ. (τις συμπεριφορές αυτές θα τις κρίνετε συμπολίτες μου εσείς, εμείς ως παράταξη και πολίτες έχουμε τοποθετηθεί). Μάλιστα τις τελευταίες ώρες η συμπολίτευση αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος κάνουν λόγο πως δεν είδαν τίποτα, ούτε κατάλαβαν κάτι μέσα στην αίθουσα και ότι όλα συνέβησαν εκτός αιθούσης. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση του καθενός και αναρωτιόμαστε πως θα κοιτούν τους εαυτούς τους στον καθρέπτη και πως θα αντικρίζουν όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.
Στο μεταξύ την ώρα που συμβαίνουν αυτά ο πρόεδρος του Δ.Σ και το προεδρείο δεν έχουν αντιδράσει σε όλα αυτά και έχουν απωλέσει τον έλεγχο και την διατήρηση της ηρεμίας για την σύνθεση του σώματος. Εγώ την ώρα των εντάσεων ως επικεφαλής και ως όφειλα και έχω μάρτυρα τον δήμαρχο και τον κ. Στεργιόπουλο τους έκανα νόημα να κλείσει το θέμα να ψηφίσουμε και να μην φτάσουμε στα έκτροπα του προέδρου της Τ.Κ Μαζαρακίου, αλλά δυστυχώς αυτοί άφησαν να χαθεί ο έλεγχος χωρίς να τον καλέσουν στην τάξη και ο πρόεδρος του Δ.Σ δεν αντέδρασε για να υποβαθμιστεί η ένταση.
Αγαπητοί συμπολίτες όλο αυτό τον καιρό υποστηρίζοντας με ομόφωνες αποφάσεις και σεβόμενοι τον θεσμό του ΔΣ, ειδικά σε αυτήν την περίοδο όπου λόγω covid 19 οι περισσότερες συνεδριάσεις έγιναν δια περιφοράς, ο πρόεδρος του Δ.Σ που έπρεπε να ενώνει και να συνθέτει το σώμα τηλεφωνώντας στους επικεφαλής και στο δημοτικό συμβούλιο για να συνεργαστεί ήταν δυστυχώς κρυμμένος στην ¨ιδεολογία του και στις εμμονές του¨(βέβαια αυτή του η συμπεριφορά καλό θα ήταν να σχολιαστεί περαιτέρω άλλη φορά).
Ύστερα ο πρόεδρος από τις πολλές παραινέσεις μας διέκοψε την συνεδρίαση για 10 λεπτά.
Μετά την διακοπή λοιπόν σηκώθηκε όρθιος και εν εξάλλω καταστάσει κουνώντας μας το δάκτυλο επιδεικτικά μας διέταζε σχεδόν να βγούμε εμείς από την αίθουσα. Προσπαθήσαμε να δείξουμε ψυχραιμία και ανωτερότητα αγνοώντας αυτή τη μη λογική αντίδρασή του, όμως λόγω της επίμονης άλογης αυτής απαίτησής του και όντας και ταραγμένοι από τους προπηλακισμούς του κ .Δημόπουλου αντέδρασα πλέον ενοχλημένος και αρκετά νευριασμένος, αλλά κατά την διάρκεια της διακοπής του Δ.Σ, ενώ δηλαδή δεν λειτουργούσε το σώμα. Ενώ είχε διακόψει μας ζητούσε να εγκαταλείψουμε την αίθουσα αδικαιολόγητα. Τότε όλοι του απευθυνθήκαμε ¨ποιους διώχνεις και από που (από το σπίτι σου) τομάρι τους δημοτικούς συμβούλους ¨. Ναι δυστυχώς εν θερμώ αναγκάστηκα να εκφραστώ τοιουτοτρόπως, αλλά όχι απέναντι στον πρόεδρο του ΔΣ, αλλά στον Τάκη Κουνάβη (θυμίζω η συνεδρίαση είχε διακοπεί). Στον Τάκη Κουνάβη τον δογματικό διχαστή που όπως θα διαπιστώσετε και από τις αναρτήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξής του, ότι την διέλυσε για 20€ ημερησίως εν μία νυκτί για μια θέση εξουσίας.
Η στιγμή της δικής μου τοποθέτησης προς τον Τάκη Κουνάβη κατά την διακοπή της συνεδρίασης δυστυχώς από της δημοτική αρχή εμφανίζεται στο βίντεο ότι γίνεται την ώρα που λειτουργεί το σώμα. Παρουσιάζουν συνεπώς το γεγονός κατά το πως τους συμφέρει και σταματώ εδώ γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και όλοι μας είναι πιο σημαντικά.

Σχετικά τώρα με τις αναρτήσεις ορισμένων μισθοφόρων, ανεπάγγελτων και άνεργων , ο ένας των 57€ ημερησίως, ο οποίος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και άπαντες πλέον γνωρίζουν τον χαρακτήρα του, και ο δε των 370€ μηνιαίως, μαριονέτα της Δημοτικής Αρχής που έως τώρα δεν έχει εισηγηθεί κανένα θέμα της διορισμένης αρμοδιότητας του, καταδικάζουν την συμπεριφορά του τέως δημάρχου που εξαναγκάστηκε σε μια απρέπεια την ώρα της διακοπής του Δ.Σ και δεν αναφέρονται καν στην άδικη και κατάφορη επίθεση με γροθιές εναντίον του προέδρου της Κ.Αχαΐας την ώρα που λειτουργούσε το Δ.Σ , τους επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς τους. Αυτή είναι η ηθική τους, καμία λέξη για την ταμπακιέρα και καμία αναφορά στο πραγματικό συμβάν. Βέβαια δεν φταίνε, έτσι τους έμαθαν χωρίς επιχειρήματα να θεωρούν ότι μας προσβάλουν για το ότι βρισκόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπώντας τους δημότες που μας ψήφισαν και μη. Θα τους συνιστούσα τέλος να προσέχουν τις τοποθετήσεις τους μιας και έπεσαν και οι ίδιοι στην παγίδα του εκ της δημοτικής αρχής βίντεο που είχε στόχο να παραπλανήσει το κοινό και να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ερωτηθεί, ως ελάχιστη απόδειξη της ακεραιότητας μου αλλά και της πολιτισμένης πάντοτε συμπεριφοράς μου κατά την λειτουργία των Δ.Σ, ο πρόεδρος της Τ.Κ Μαζαρακίου, ποιος ήταν αυτός που σταμάτησε τον καβγά εκτός της αίθουσας μεταξύ αυτού και του κ. Τησαρχόντου και τους παρότρυνε να δώσουν τα χέρια.
Αγαπητές/οί Δυμαίοι χωρίς την παραμικρή τάση να περιαυτολογήσω, ήμουν εγώ που προσπάθησα να τους συμφιλιώσω. Ενώ οι υπόλοιποι ήταν απόντες με εξαίρεση τον κ. Καμπέρο που ήταν μάρτυρας και τους ζητούσε το ίδιο και τον ευχαριστώ για την αξιοπρέπεια που έδειξε και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τις δύσκολες εκείνες στιγμές.
Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούμε ως χώρα και κοινωνία.