Ο διαιτητής του επεισοδιακού ΑΕΚ-Άρης στο Κύπελλο ορίστηκε με Βόλφσμπουργκ

advertisement

Τον Αρτούρ Σοάρες Ντίας όρισε η ΟΥΕΦΑ να διευθύνει το ματς της ΑΕΚ με τη Βόλφσμπουργκ για τα playoffs του Europa Leagueτην προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (1/10, 21:45).

Ο Πορτογάλος διαιτητής είχε διευθύνει το ματς Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη στις 4 Μαρτίου.

Η «Ένωση» είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία σε εκείνο το ματς, ειδικά για το πέναλτι που σφυρίχτηκε υπέρ του Άρη.

Στο ημίχρονο υπήρχε μεγάλη ένταση, με τον παρατηρητή να καταγράφει πως έγινε φραστική επίθεση και κάποιος που ισχυριζόταν ότι ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ έπιασε τον βοηθό διαιτητή από τα γεννητικά όργανα.

Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα, οι διαιτητές ανέφεραν:

«Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και τραβώντας μας γιατί ήθελαν να μάθουν το λόγο που δώσαμε πέναλτι. ‘Κανένα πέναλτι’, ‘Γιατί πέναλτι;’, ‘Γ……..ε όλοι’, ‘Είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ’, μας έλεγαν. Στο μεταξύ, ένας από αυτούς, ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με άσπρα μαλλιά, φώναζε ‘Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι’. Πήγε στον πρώτο βοηθό, έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε ‘Άντε γ……, κανένα πέναλτι’».

«Περιμέναμε για περίπου 30 λεπτά στα αποδυτήρια γιατί αναμέναμε την αστυνομία να μας διαβεβαιώσει ότι υπήρχε κάθε ασφάλεια για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Μετά βγήκαμε στο γήπεδο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και όταν τελείωσε το παιχνίδι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μας στα αποδυτήρια. Μετά το δεύτερο γκολ της γηπεδούχου ομάδας το παιχνίδι διακόπηκε για έξι λεπτά γιατί κάτι συνέβη στο χώρο κοντά στο κόρνερ με έναν παίκτη των φιλοξενούμενων που έκανε ζέσταμα εκεί. Κανένας από την ομάδα διαιτητών ή το VAR δεν είδε τι έγινε εκεί. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε».

Πηγή:www.sport-fm.gr