ΠΑΤΡΑ: Επεμβαίνει ο Εισαγγελέας για τον κίνδυνο απόδρασης και διασποράς κορονοϊού από κρατούμενους στις Φυλακές – Ενδεχόμενη παράβαση του νόμου!

advertisement

 

Εξέλιξη σημειώθηκε, μετά την 7 Αυγούστου 2020 οπότε και υποβλήθηκε έγγραφη καταγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Β΄Αντιπρόεδρο Κόρδα Ιωάννη παρουσία του Νομικού Συμβούλου της Ένωσης Δικηγόρου Πατρών Σορβατζιώτη Σπυρίδωνα, αναφορικά με τις αθρόες εξόδους και μεταγωγές κρατούμενων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας (φυλακές Αγίου Στεφάνου).

Οι μεταγωγές αυτές που πραγματοποιούνται κυρίως με πρόσχημα ακόμα και επουσιώδη προβλήματα
υγείας, και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους απόδρασης, διάδοσης του κοροναϊού εντός της φυλακής με τις συχνές επισκέψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά παραλύουν παράλληλα και το σύστημα Αστυνόμευσης της περιοχής λόγω της πλειάδας Αστυνομικών καλείται να συνδράμει την εκάστοτε μεταγωγή ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο κ. Εισαγγελέας διέταξε άμεσα επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια της οποίας εκλήθη από την Πταισματοδίκη του Δ΄ Τμήματος Πατρών ο Πρόεδρος της Ένωσης να καταθέσει ως μάρτυρας, για την ενδεχόμενη παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα ή και των Ειδικών Ποινικών Νόμων.

Η Ένωση θα συνεχίσει αγόγγυστα με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο την προσπάθεια της για την πλήρη απεμπλοκή των Αστυνομικών δυνάμεων της Αχαΐας από το πάρεργο αυτό, που ανανεώνεται συνεχώς σε αντίθεση με την αρχική νομοθεσία και αποτελεί πραγματική γάγγραινα της Αστυνόμευσης της περιοχής μας, εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια.