(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εικαστική εγκατάσταση «Εκ-μαγεία» – Θα διαρκέσει μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 

Ο Δήμος Πατρέων  και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας  στο πλαίσιο  του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού  Sparc που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζουν εικαστική εγκατάσταση με τίτλο  “Εκ-μαγεία”  στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Η εικαστική εγκατάσταση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα  20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιείται με την συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

Η σύλληψη της  Ιδέας και η Επιμέλεια της εικαστικής εγκατάστασης «Εκ-Μαγεία» ανήκει στη  Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:

21-27.09.2020

19.00-24.00

Είσοδος Ελεύθερη

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων ως κεντρικό θέμα της εικαστικής  εγκατάστασης. Μια πρώτη πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης,  ζωής, ψυχαγωγίας μέθεξης.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία  της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Προσωπεία εμψυχωμένα μέσα από τεχνητές πηγές φωτός προσιδιάζουν το αέναο και το εφήμερο στο Καρναβαλικό πνεύμα της Πάτρας.

Ανοίγοντας έτσι ένα πρώτο διάλογο ανάμεσα στο κοινό και στη δημιουργική δυναμική του Καρναβαλιού της πόλης μας. Διάφανα  θραύσματα καρναβαλικής μνήμης και έκστασης   «ζωντανεύουν» τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο των  Παλαιών Σφαγείων που προορίζεται για την προβολή και ανάδειξη του Καρναβαλιού της  Πάτρας, σηματοδοτώντας τη νέα  πορεία της  λειτουργίας  του.

Σύλληψη Ιδέας και Επιμέλεια εικαστικής εγκατάστασης

Εκ-Μαγεία:

Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων

Εγκαίνια :Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 20:00

Στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο  των Παλαιών Σφαγείων

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:

21-27.09.2020

19.00-24.00

Είσοδος Ελεύθερη