Καλλιτέχνης δημιουργεί απίθανα έργα τέχνης με προστατευτικές μάσκες μιας χρήσεως -Έχουν γίνει viral [εικόνες]

Ένας καλλιτέχνης μετατρέπει τις προστατευτικές μάσκες σε viral έργα τέχνης.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η μάσκα έχει γίνει ένα από τα απαραίτητα κι μόνιμα «αξεσουάρ» μας. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας αυτής πανδημίας του κορωνοϊού, σε πολλές χώρες της γης η μάσκα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Πλέον, πριν βγούμε από το σπίτι τσεκάρουμε αν έχουμε πάρει κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι και μάσκα!

Πέρα από τα αρνητικά πράγματα με τα οποία κανείς ίσως να έχει συνδυάσει τις προστατευτικές μάσκες, υπάρχουν κι εκείνοι που δε χάνουν την έμπνευσή τους -ούτε στις δύσκολες εποχές- και καταφέρνουν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν σε δημιουργικά πρότζεκτ!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Steffen Kraft, ένας illustrator ιδιαίτερα δημοφιλής στο Instagram, ο οποίος τελευταία δίνει νέα ζωή στις μάσκες μιας χρήσεως, κάνοντάς τες μέρος των έργων-τέχνης του.

Μιλώντας στο Bored Panda, ο καλλιτέχνης υπογράμμισε «Κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν δύσκολο να δουλέψω, είχα πολλά πράγματα που έπρεπε να κάνω αλλά ένιωθα ότι είχα παραλύσει. Δυσκολεύουν να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση χωρίς να χάσω την αισιοδοξία μου. Νόμιζα ότι θα ξεκινούσα να δουλεύω πάλι, μόνο όταν θα τελείωνε η πανδημία. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω είναι τέχνη σχετική με τον κορωνοϊό, κάτι που με βοήθησε να ανταπεξέλθω σε αυτήν την κατάσταση».

Πέρα από τις αληθινές μάσκες, ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι γνωστός ως ICONEO δημιουργεί και άλλα illustrations σχετικά με την πανδημία, ενώ πολλές φορές αγγίζει και το νέο οικολογικό πρόβλημα που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες. «Όταν κάνω τέχνη με τις μάσκες, μετατρέπω κάτι παράξενο και τρομακτικό σε κάτι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Σε κάποια illustrations, επικεντρώνομαι και στο οικολογικό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι μάσκες μιας χρήσεως. Τις βρίσκεις παντού στον δρόμο, σαν να είναι φύλλα το φθινόπωρο» αναφέρει ο ίδιος.