Κορωνοϊός-Νέα Μέτρα σε Αττική: Περιορισμοί σε συναθροίσεις- Τέλος σε συναυλίες- 40% τηλεργασία

Ανώτατο όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις, αναστολή συναυλιών τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, αλλά και προβολών κλειστών κινηματογράφων, πλαφόν 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες και υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων για εργασίες γραφείου είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από Δευτέρα 21 Σεπτέμβριου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι άνθρωποι, θετικοί στον κορωνοϊό, κυρίως οι μετανάστες, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας υπό την εποπτεία υγειονομικού προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στους χώρους εργασίας, πέρα από την υποχρεωτική τηλεργασία, ανακοίνωσε την καθιέρωση τριών «κυμάτων» προσέλευσης στην εργασία για το Δημόσιο, στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί και την ευελιξία για τέσσερα «κύματα» προσέλευσης και αποχώρησης στον ιδιωτικό τομέα. Προανήγγειλε δε σαρωτικούς ελέγχους σε εργασικούς χώρους και επιβολή προστίμων για μη τήρηση των μέτρων τόσο σε εργοδότες όσο και σε υπαλλήλους, αλλά και διενέργεια rapid test.

Την ίδια ώρα, συνέστησε στις ευάλωτες ομάδες και κυρίως στους ηλικιωμένους από 65 ετών και άνω να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα, πέραν του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, καθώς και τις μετακινήσεις τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.