BAΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ: Επίσημα υποψήφιος για την ΕΟΚ – Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του

Το πρόγραμμά του ενόψει των αρχαιρεσιών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, ανέλυσε ο Βαγγέλης Λιόλιος, σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε.

Παράλληλα, επειδή, όπως τόνισε, «μόλις χθες ψηφίστηκε ο αθλητικός νόμος και ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος των ομοσπονδιών», ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα, ο οποίος είπε ότι «δεν ασχολούμαι από τον Ιούλιο με την Basket League», δήλωσε επίσης ότι την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την υποψηφιότητά του και να συζητήσει μαζί του.

Υπογράμμισε ότι «για να έχουμε ξανά επιτυχίες, για να απλώσουμε το άθλημα σε περισσότερα παιδιά, όλο αυτό είναι δουλειά όλων, κανείς δεν περισσεύει», ενώ έκανε λόγο για «διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και πλήρη οργανωτική και οικονομική διαφάνεια», τα οποία «είναι η βάση για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Ο κ. Λιόλιος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το κύριο μέλημά μας είναι τα ίδια τα σωματεία, το κύτταρο του μπάσκετ, που χρειάζεται κατεύθυνση, υποστήριξη, συμπαράσταση» και πως «στόχος είναι να τριπλασιάσουμε τα αθλούμενα παιδιά» και υπογράμμισε ότι «όσο τα χρόνια προβλήματα των σωματείων παραμένουν, αυτά θα φθίνουν. Πρέπει να φτάσουμε την βάση της πυραμίδας, δεν έχει νόημα να ξεκινήσουμε από την κορυφή».

Εξέφρασε την άποψη ότι «τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ έχουν να κάνουν με τα προβλήματα της βάσης του μπάσκετ» και τόνισε πως «ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει πλήρη αυτονομία και να έχει μια αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Ο ΕΣΑΚΕ θα είναι ανεξάρτητος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει ό,τι θέλει, αλλά σε καμία περίπτωση η Ομοσπονδία δεν θα καπελώνει τον ΕΣΑΚΕ». Επισήμανε ότι Πολιτεία, ΕΣΑΚΕ και Ομοσπονδία πρέπει να συνεργαστούν πάνω στο παράνομο στοίχημα, ενώ τόνισε ότι έχει στόχο να φτιαχτεί το μουσείο του μπάσκετ και πως θα κατατεθεί πρόταση στην Πολιτεία να γίνουν προπονητικές εγκαταστάσεις για όλες τις εθνικές ομάδες».

Αναφορικά με την διαιτησία, υπογράμμισε ότι «ανήκει στην Ε.Ο.Κ. ξεκάθαρα, θεσμικά, αλλά δεν μπορεί να ελέγχεται από αυτήν», ενώ μιλώντας για την εθνική ομάδα τόνισε πως «τα αποτελέσματα των εθνικών ομάδων είναι συνέπεια της εγκατάλειψης που συνέβη πριν 8 χρόνια.

Δεν έχουμε σε αυτήν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Εκεί πρέπει να έχουμε τους καλύτερους προπονητές και γυμναστές, όχι τους φίλους μου. Το ζήτημα είναι το αύριο και να ξαναζήσουμε στιγμές όπως το ’87 ή το Βελιγράδι. Αυτό δεν γίνεται με λόγια: θέλουμε τους καλύτερους και θέλουμε να προετοιμάσουμε το μέλλον