Βικτόρια Χίσλοπ: Ορκίστηκε Ελληνίδα η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας

Ελληνίδα και επίσημα είναι εδώ και λίγες ώρες η Βικτόρια Χίσλοπ. Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούλιο.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι της απονεμήθηκε και επισήμως στο Υπουργείο Εσωτερικών η ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα, στη μικρή αυτή τελετή επρόκειτο να είναι παρών ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά οι γιατροί του συνέστησαν μετά τις έντονες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε, να παραμείνει στο σπίτι του για μερικές ημέρες. Έτσι, την ορκομωσία της ανέλαβε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας.

Η Βρετανίδα συγγραφέας σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει την τιμητική απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
«Για µένα η ιθαγένεια είναι ένα απίστευτο προνόµιο που µε κάνει να αισθάνοµαι ακόµα περισσότερο δεµένη µε την Ελλάδα. Πάντα µιλούσα για την ελπίδα µου ότι κάποια µέρα θα αποκτούσα την ελληνική ιθαγένεια και κάποιος, κάπου, µάλλον το άκουσε. Γνωρίζω ότι ο ∆ήµος Αγίου Νικολάου είχε υποβάλει αίτηση ιθαγένειας προς εξέταση, αλλά δεν είµαι σίγουρη πώς προχώρησαν τα πράγµατα. Το αποκορύφωµα ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνό µου. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραµµής µού είπε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να µου µιλήσει. Ηταν µια στιγµή που θα εκτιµώ όσο ζω» είχε δηλώσει στο Έθνος της Κυριακής.

Η Βικτόρια Χίσλοπ από τότε που ερωτεύθηκε τη χώρα μας, την πρώτη φορά που ταξίδεψε εκτός Αγγλίας, στα 17 της, δεν έχει μείνει ποτέ για μεγάλο διάστημα μακριά από την Ελλάδα. Σήμερα και επίσημα πλέον, είναι Ελληνίδα.