Θετικά στον κορονοϊό δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα

Θετικά στον κορονοϊό εντοπίστηκαν δύο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια τους, καθώς ένας διακινητής τα μετέφερε στην Ηγουμενίτσα και τα παράτησε λίγο πριν το λιμάνι.

Τα παιδιά περιφέρονταν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της Αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφέρονταν σε δομή την Παρασκευή.

Από τα δείγματα που ελήφθησαν τα δύο παιδιά βρέθηκαν θετικά στην COVID-19.

Και τα τέσσερα παιδιά θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Οι τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για COVID.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα τέσσερα παιδιά.

Be the first to comment on "Θετικά στον κορονοϊό δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.