Γιώργος Μαυρίδης για Μεξικό: “Μείναμε 12 ώρες με το φανελάκι και μια βερμούδα σε ένα κελί”

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Γιώργου Μαυρίδη και των συνεργατών του στο Μεξικό, όπου και βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του τηλεοπτικής εκπομπής “Into the Skin”. Η άφιξή τους στο αεροδρόμιο, ωστόσο, ήταν επεισοδιακή με τις αρχές να μη δέχονται τα στοιχεία εισόδου και παραμονής στη χώρα, για να ακολουθήσει κράτηση και μία “οδύσσεια” ημερών για τον γνωστό παρουσιαστή.

Ο ίδιος, κατά την άφιξή του στο “Ελ. Βενιζέλος” αποκάλυψε όσα έγιναν:

“Πήγαμε στο Μεξικό για γυρίσματα. Ο προορισμός ήταν να πάμε πρώτα Μεξικό και μετά Βραζιλία, ένα μήνα και να γυρίσουμε. Εγώ έχω έναν πολύ καλό μου φίλο εκεί. Το ένα παιδί από την ομάδα έχει συγγενείς στο Μεξικό. και δήλωσα τη διεύθυνση αυτού του ανθρώπου και το όνομά του. Δεν το δέχονταν ότι θα μείνω σπίτι του και με ρωτούσαν ποιο είναι το ξενοδοχείο που θα μείνω. Τους απάντησα ότι δεν έχω ξενοδοχείο και θα μείνω σε αυτό το σπίτι, αλλά δεν το δέχτηκαν. Πήραν τα διαβατήρια μας, τα χαρτιά μας και τα κινητά μας”.

 

 

“Μας πήγανε σε ένα γραφείο, δεν δώσαμε όλοι συνέντευξη, διάλεξαν 1-2 παιδιά. Πήγα να τους πω τι γίνεται και δεν το δέχτηκαν. Μείναμε με το φανελάκι και μια βερμούδα σε ένα κελί. Για 12 ώρες δε μας επέτρεψαν να μιλήσουμε σε κανένα. Δεν μας έδιναν φαγητό και νερό επίτηδες. Σε μία φάση αρχίσαμε να νευριάζουμε. Δηλαδή τους ρωτάγαμε γιατί μας συλλάβατε; Μας απαγάγατε; Αφήστε μας να μιλήσουμε με έναν δικηγόρο”, είπε ο γνωστός tattoo artist για να προσθέσει:

“Κάποια στιγμή προφανώς το φουντώσαμε και εμείς, για να κάναμε κάτι, να δημιουργήσουμε ένα επεισόδιο γιατί αν δεν το κάναμε θα είχαμε μείνει εκεί. Πήραμε τηλέφωνο, αλλά μας χλεύαζαν και μας ειρωνεύονταν. Παίρναμε με απόκρυψη για να μιλήσουμε με κάποιον δικό μας. Μείναμε τρεις νύχτες. Δεν θα σου πω συμπεριφορά για καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο μαλώναμε συνέχεια. Χάρη μας κάνανε. Σε τέσσερις μέρες εγώ πήρα δύο τηλέφωνα από ένα λεπτό. Και ξαφνικά μας λέει παιδιά φεύγετε. Τους λέμε οκ, να φύγουμε αφού δεν μας θέλετε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά να συνεχίσουμε τον προορισμό μας να πάμε στη Βραζιλία. Όχι μας είπαν. Και ενώ Και μας δίνουν εισιτήρια και μας λένε θα πάτε Αθήνα. Του λέω δεν είμαι από Αθήνα. Δεν ξέρω γιατί έγινε, είναι τρελοί οι άνθρωποι δεν πάνε καλά”.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε διαπληκτισμός με πιλότο σε αεροπλάνο, απάντησε: “Δεν υπάρχει καυγάς. Δεν μαλώσαμε με κανένα πιλότο, δεν μπήκαμε καν στο αεροπλάνο. Είδαμε πράγματα απίστευτα. Είδαμε ανθρώπους να αυτοκτονούν με ξυραφάκια μέσα στο κρατητήριο για να μην τους απελάσουν. Είδαμε πράγματα και καταστάσεις απίστευτες. Δεν πάνε καλά”.