FIFA-UEFA σε ΕΠΟ: «Εκλογές στις 9 Οκτωβρίου»

Πριν από 10 ημέρες στην συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο είχε τονίσει στον τελευταίο ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία να διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του 2020 όπψως προέβλεπε και η σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει.

Ωστόσο, το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λειτούργησε και πάλι με τις διεθνείς ομοσπονδίες να ανάβουν το πράσινο φως στην ΕΠΟ για να προχωρήσει σύμφωνα με τον δικό της προγραμματισμό.

Με νέα επιστολή τους, UEFA και FIFA ξεκαθαρίζουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 9 Οκτωβρίου -, όπως έχει αποφασίσει η ελληνική ομοσπονδία!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Επιστολή-απάντηση στην πρόσφατη ενημέρωση που έλαβαν σχετικά με τις διατάξεις του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA και UEFA.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές αναφέρονται σε σαφή παραβίαση του Καταστατικού της ΕΠΟ σε σχέση με την προσπάθεια επιβολής του χρόνου διεξαγωγής της τακτικής εκλογικής ΓΣ της ΕΠΟ, αντί της ορισθείσας 9ης Οκτωβρίου 2020, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, και επισημαίνουν την υποχρέωση πλήρους συμμόρφωσης με το εφαρμοστέο κανονιστικό πλαίσιο των ΕΠΟ, FIFA και UEFA.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές επικαλούνται επίσης την πρόσφατη σχετική παρέμβαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και επιμένουν ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους, όπως προβλέπεται τόσο στο Καταστατικό της FIFA όσο και της UEFA.

Στην επιστολή καθίσταται σαφές ότι εφόσον οι υπό ψήφιση διατάξεις τεθούν σε ισχύ, τα όργανα των FIFA και UEFA μπορεί να αποφασίσουν ακόμα και την αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ».