Στο τέλος της κυβερνητικής θητείας θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Πάτρα – Πύργος

«Πολύ σύντομα θα έρθει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεκινήσουν τα έργα στην πολύπαθη εθνική οδό Πατρών Πύργου».

Με τα λόγια αυτά ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υπόσχεση για χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ και τη δημοπράτησή του ώστε να αναλάβει άμεσα ο νέος παραχωρησιούχος.

Ο κ. Κατσανιώτης ήταν μεταξύ των Βουλευτών της Αχαΐας και της Ηλείας, που είχαν συνάντηση κι ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ  Πάτρας και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι οι επιλογές για τον δρόμο Πατρών – Πύργου ήταν δύο:

«Είτε θα ακολουθούσαμε τη λογική του προηγούμενου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη που έσπασε σε κομμάτια το έργο δίνοντας τα στον Καλογρίτσα και στα… βοσκοτόπια του, με αποτέλεσμα το έργο να μη γίνει ποτέ.

Είτε επιλέγαμε να κατασκευαστεί ο δρόμος μέσα από μια νέα διαδικασία η οποία προϋπέθετε την ένταξή του στην σύμβαση παραχώρησης Αθηνών – Πατρών, άρα να γίνει η επέκταση του δρόμου».

Ο Βουλευτής Αχαΐας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέληξε στη δεύτερη επιλογή και πλέον η υπόθεση ολοκληρώνεται

«Μόλις φτάσουμε στο τέλος και γίνει ο δρόμος τότε η περιοχή μας θα απελευθερωθεί στην κυριολεξία. Ζητώ από τους πολίτες που δεν πιστεύουν τους πολιτικούς, κατανόηση καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την μικρότερη ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου».

Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι η υπόθεση προχωρά βήμα – βήμα αλλά στο τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

«Είμαι σίγουρος ότι η παρούσα κυβέρνηση θα τα καταφέρει για το καλό των συμπολιτών μας. Με τον Υπουργό Μεταφορών συζητήσαμε τη δυνατότητα καλύτερης αστυνόμευσης του δρόμου ώστε να μη γίνονται τόσα πολλά τροχαία ατυχήματα. Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αλλά και όλης της χώρας έχουν δικαίωμα να κινούνται σε ασφαλείς οδικούς άξονες».