Sotheby’s: 600 χιλ. δολάρια για τo χρυσό (πλαστικό) στέμμα του ράπερ Notorious B.I.G

Το χρυσό – πλαστικό στέμμα που φορούσε ο Αμερικανός ράπερ Notorious B.I.G στην τελευταία φωτογράφηση πριν πεθάνει πωλήθηκε έναντι 600.000 δολαρίων στην πρώτη δημοπρασία hip-hop που πραγματοποιήθηκε από διεθνή οίκο, δήλωσε ο Sotheby’s την Τετάρτη.

Η δημοπρασία ήταν προς τιμήν της ιστορίας και του πολιτιστικού αντίκτυπου που είχε το hip-hop στην τέχνη και τον πολιτισμό από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα, είπε ο Sotheby’s.

Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι ήταν η πρώτη δημοπρασία που διοργανώθηκε από διεθνή οίκο αφιερωμένο αποκλειστικά στο hip-hop.

Το υπογεγραμμένο στέμμα, το οποίο ήταν πλαστικό, και φορούσε ο ράπερ στη φωτογραφία «King of New York» του 1997, προσφέρθηκε για πρώτη φορά προς πώληση και αναμενόταν να κυμανθεί περι τα 200.000 $ – 300.000 $.

Ο ράπερ της Νέας Υόρκης, επίσης γνωστός ως Biggie Smalls, δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 24 ετών, σε μια διαμάχη μεταξύ των ράπερ ανατολικής και δυτικής ακτής που κόστισε επίσης τη ζωή του Tupac Shakur, 25 ετών. Η δολοφονία του έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε δολοφονηθεί ο Tupac έξι μήνες νωρίτερα. Και οι δύο περιπτώσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες, εγείροντας πολλά ερωτηματικά.