ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη Σίας Αναγνωστοπούλου στο ΚΕΤΧ – Συζητήθηκαν θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 14.9.2020, το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ), όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΚΕΤΧ ταξίαρχο Στυλιανό Καλαϊτζίδη και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου των Πολιτικών Υπαλλήλων Απόστολο Κόγκα. Ενημερώθηκε για την κατάσταση και το έργο του Κέντρου και συζητήθηκαν θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς από τα Τμήματα Εκπαίδευσης του Κέντρου αποφοιτούν κάθε χρόνο πάνω από 1.000 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, που εξασφαλίζουν τη συντήρηση σχεδόν όλου του τεχνικού υλικού του στρατού. Επιπλέον, μεγάλο βάρος δόθηκε στις σημαντικές ελλείψεις σε πολιτικό προσωπικό, ιδιαίτερα σε Εκπαιδευτές Τεχνικών Ειδικοτήτων, καθώς το ΚΕΤΧ θα μπορούσε να συμβάλλει, έχοντας το ανάλογο προσωπικό, συνολικότερα στην αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης αλλά και της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΚ ΚΕΤΧ και του ΔΙΕΚ Πάτρας. Η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνεργασίας, καθώς αξιοποιείται στο μέγιστο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ, ώστε να μην χαθεί ο πλούτος της εμπειρίας του. Επεσήμανε δε πως είναι θεμελιώδες ζήτημα η αξιοποίηση των Δημοσίων Δομών, ώστε να μην κατασπαταλείται δημόσιο χρήμα. Τέτοιες συνεργασίες πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή αφιερώθηκε στο κομμάτι της προστασίας του προσωπικού και της αντιμετώπισης του κρίσιμου προβλήματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι θα αναδείξει τα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν το πολιτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ.