Κορωνοϊός -Δερμιτζάκης: Πρώτα να μπει «φρένο» στη Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις

Τη θέση ότι η θεία κοινωνία, με τον τρόπο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, ενισχύει την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και στο ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού lockdown, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Ο κ. Δερμιτζάκης, σε οξύ τόνο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις, εστιατόρια και «να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας […] Το θεωρώ απαράδεκτο».

«Με κουτάλι μιας χρήσης ή με μεταλλικό… από το σπίτι»

Σε εκείνο το σημείο ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισήμανε ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος, πιο ασφαλής τρόπος. Οπως εξήγησε, η θεία κοινωνία θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με μεταλλικό κουταλάκι που θα φέρνει κάθε πιστός μαζί του από το σπίτι του. Αυτή η μέθοδος, τόνισε, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ένας ιερέας από τα Τρίκαλα, που υποστήριζε αυτή την άποψη, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.