Κορωνοϊός -Δερμιτζάκης: Πρώτα να μπει «φρένο» στη Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις

Τη θέση ότι η θεία κοινωνία, με τον τρόπο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, ενισχύει την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και στο ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού lockdown, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Ο κ. Δερμιτζάκης, σε οξύ τόνο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις, εστιατόρια και «να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας […] Το θεωρώ απαράδεκτο».

«Με κουτάλι μιας χρήσης ή με μεταλλικό… από το σπίτι»

Σε εκείνο το σημείο ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισήμανε ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος, πιο ασφαλής τρόπος. Οπως εξήγησε, η θεία κοινωνία θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με μεταλλικό κουταλάκι που θα φέρνει κάθε πιστός μαζί του από το σπίτι του. Αυτή η μέθοδος, τόνισε, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ένας ιερέας από τα Τρίκαλα, που υποστήριζε αυτή την άποψη, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Be the first to comment on "Κορωνοϊός -Δερμιτζάκης: Πρώτα να μπει «φρένο» στη Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.