Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για την υπόθεση της 60χρονης που σκοτώθηκε από ταχύπλοο-Τι έδειξαν για τον χειριστή κάμερες ασφαλείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του χειριστή του ταχύπλοου που τραυμάτισε θανάσιμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, την 60χρονη Βρετανίδα, Κλερ Γκλάτμαν, σύζυγο του πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα ακινήτων, Μaρκ Γκλάτμαν, στην παραλία Αυλάκι της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida.gr, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν με προσοχή νέα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στη διάθεσή τους και έχουν επικεντρώσει την έρευνα τους σε ταχύπλοο το οποίο οδηγούσε Έλληνας.

Αρχικά, στο «μικροσκόπιο» των ερευνών βρέθηκε το ταχύπλοο που ανήκει στον 58χρονο Βρετανό hedge fund manager, Ρομπ Λούκας, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες ανθρώπων που το είδαν να κινείται στη θαλάσσια περιοχή. Ο εύπορος Βρετανός, ο 18χρονος γιος του και η 22χρονη κόρη του ανακρίθηκαν από το Λιμενικό και σύσσωμοι ισχυρίστηκαν ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν σε άλλο σημείο της Κέρκυρας. Ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι Αρχές εξέτασαν το σκάφος της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευρήματα, όπως αλλοιώσεις στο κάτω μέρος και την προπέλα, γενετικό υλικό κ.α. Αν και η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, εντούτοις, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δε φαίνεται να προκύπτουν ικανά στοιχεία που να συνδέουν το σκάφος με το θανατηφόρο περιστατικό.

Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής «έδωσαν» στοιχεία
Ωστόσο, στο πλαίσιο των εξονυχιστικών ερευνών του Λιμενικού και της εξέτασης υλικού που πάρθηκε από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προέκυψαν νέα στοιχεία, τα οποία εμπλέκουν στην υπόθεση ένα δεύτερο ταχύπλοο. Το ταχύπλοο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, ώρες μετά το θαλάσσιο δυστύχημα, σε κοντινή παραλία και μεταφέρθηκε στη μαρίνα των Γουβίων για ιατροδικαστική έρευνα. Όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα «χέρια» τους οι άνδρες του Λιμενικού, το σκάφος έπλεε στο σημείο την ώρα του συμβάντος και ο χειριστής του φαίνεται ότι σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα κοντά στο σημείο που αργότερα εντοπίστηκε νεκρή η 60χρονη Βρετανίδα.

Οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα εξέτασης γενετικού υλικού

Οι άντρες του Λιμενικού έχουν συλλέξει γενετικό υλικό το οποίο βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς και μηχανικά τμήματα του σκάφους, π.χ. η προπέλα. Τα αποτελέσματα της εξέτασής τους, όπως αναφέρουν πηγές, αναμένεται να ρίξουν «φως» στην υπόθεση. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, ξεκαθαρίζουν ότι η συγκεκριμένη έρευνα απαιτεί χρόνο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η 60χρονη γυναίκα πέθανε από αιμορραγία που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα τα οποία έφερε εσωτερικά και εξωτερικά μετά το ατύχημα. Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, η Κλερ Γκλάτμαν, γνωστή στην πατρίδα της και την Κέρκυρα για το φιλανθρωπικό της έργο, έζησε για λίγα μόνο λεπτά μετά το θανατηφόρο χτύπημα που υπέστη ενώ κολυμπούσε στην αγαπημένη της παραλία, όπως συνήθιζε κάθε μέρα. Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, κατέθεσαν ότι την είδαν να κουνά τα χέρια της καλώντας σε βοήθεια. Ήταν όμως αργά, καθώς είχε υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία. Σημειώνεται ότι η 60χρονη κατοικούσε για πολλούς μήνες κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα καθώς η ίδια και η οικογένειά της είχε αγοράσει σπίτι στην περιοχή του Αυλακίου.
Πηγή: iefimerida.gr